Viator

Hotellorganisationer

Hotel klocka och nyckel
Här listas en rad olika organisationer som verkar inom hotellbranschen. Välj en kategori nedan:


Fackförbund för hotellbranschen

Hotell och restaurang facket

HRF är en organisation som stödjer anställda inom hotell-, restaurang och nöjesanläggningar. Denna hotellorganisation verkar för att förbättra villkoren för sina medlemmar, såsom att aktivt öka lönenivåer och förbättra arbetsmiljön.

Statistik och rapporter över hotell

SCB

SCB har under lång tid visat officiell svensk statistik för hotell, stugbyar, vandrarhem, hostel och campingplatser i landet. Datan publiceras på länsnivå.

Visita

Visita.se ger löpande statistik över hotellmarknaden utveckling i Sverige på uppdrag av Tillväxtverket. Variabler såsom belagda hotellrum, ARR och beläggningsgrad för svenska hotell redovisas.

Miljöinriktade organisationer

Svanen

Hotell som har Svanenmärkningen arbetar för att minska energi- och vattenförbrukning, samt öka utbudet av ekologisk mat. Bland de största hotellkedjorna så är Best Western, Scandic och Radisson Blu alla svanenmärkta.

Green Key

Green Key hotellorganisation är en onlinebaserad verksamhet som jobbar för lägre och nyttigare energiförbrukning, hantering av avfall och luftkvalitet inomhus. I Stockholm finns 14 hotell som ingår i Green Key, däribland hotellgrupperna Connect, Mornington Hotel, Marriott och Sheraton.


Är det någon hotellorganisation som du saknar? Kontakta oss gärna, så hjälper du andra också!

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Andra Hotell

img