Viator

Tips på aktiviteter under påsklovet i Stockholm

Fira påsk i Stockholm

Fira påsk i Stockholm

Nu är det inte många veckor kvar till påsk och då så klart även påsklov för alla barn. Oavsett om ni redan bor i Stockholm eller åker hit över påsk, så ska ni få lite bra tips på vad ni kan hitta på. Många av Stockholms museum anordnar lite extra roliga aktiviteter under skollov.

The Viking Museum – Vikingaliv

Detta museum kommer att hålla öppet under påsk. Vikingar och vikingatid är något de allra flesta fascineras av, både barn och vuxna. På The Viking Museum kan ni lära er allt som ni vill veta om vikingarna.
Adress: Djurgårdsstrand 15, Djurgården.
Hemsidan hittar du här.

Påsklov på Skansen i Stockholm

Skansen är en trevlig plats att besöka, oavsett tid på året. Här brukar man se till att ändra pyntet i husen efter vad det är för årstid och högtider. Under påsken så kan ni bland annat se hur man har firat det förr i tiden. Vad man åt och hur man pyntade. Årets påskfirande sker mellan 6-16 april. Det har inte kommit upp program ännu på detta, men håll utkik på Skansens egen sida.
Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

Vasamuseet

Under påsklovet så håller även Vasamuseet öppet. Här finns det bland annat en intressant audioguide för barn från 8–12 år. Den tar er tillsammans med en pojke som lever i Stockholm i början av 1600-talet. Pojken berättar för er om vad som skedde då Vasaskeppet byggdes och vad som hände då skeppet sjönk.
Adress: Galärvarvsvägen 14

Nordiska Museet

Under 2023 fyller Nordiska Museet 150 år samt att de även har öppet under påsken. Här har du och dina barn en hel del att upptäcka tillsammans. Lär dig historia från 1870-tal till nutid. Eller varför inte testa på att bli en tidsdeckare och ta er igenom Norden, Arktis och hemliga ord.
Adress: Djurgårdsvägen 6-16, Djurgården.

Här kan du fylla påskäggen till bristningsgränsen

Vad vore påsken utan påskägg med en massa gott godis? I Stockholm finns det många bra butiker där ni kan fylla på med en massa gott.
Chokladfabriken erbjuder bland annat handgjorda praliner. Sedan har de även petit-fourer, bröllopstårtor, drickchoklad och muffins. Ett annat ställe är Pärlans konfektyr. Där finns det handgjorda kolor enligt gammaldags recept och med enbart naturliga ingredienser.
Älskar du lakrits i alla former så är det just vad du hittar hos Lakritsroten. De experimenterar gärna med klassiker och har under årens lopp bjudit på såväl laktritssemlor som laktritsmjukglass.
Handgjorda karameller och polkagrisar i en massa härliga färger, det hittar du på Gamla stans polkagriskokeri
Caramella är en centrallt belägen godisbutik med mängder av klassiskt plockgodis som nappar, colaflaskor och fiskar.

Boka hotell

Oavsett om ni kommer långväga ifrån eller vill bo lite finare under påsk, så kan det passa bra att boka in er på ett hotell. Här hos oss finns det en hel del bra alternativ när det gäller boenden. Du kan söka fram dessa hotell på flera olika sätt. Du kan även ta kontakt med oss om det är så att du vill veta något särskilt eller har en fråga.

Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 1373 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 901 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img