Viator

Takida & Stiftelsen till Skansen

Skansen har många sevärdheter

Skansen har många sevärdheter

I sommar gör Takida och Stiftelsen en gemensam turné. Det kommer endast vara tre stopp! Deras spelningar är i Stockholm, Malmö och Göteborg. Datumet för spelningen i Stockholm är 4 juli och sker på Skansen.

Takida

Gruppen tAKiDA är en svensk grupp, bildad 1999 och det av Robert Pettersson och Fredrik Holm samt gitarristen Tomas Wallin. Dock började karriären under namnet Tender. Namnet Takida bytte de till senare. Namnet Takida kommer av Gohê Takeda som är en Silver Fang-karaktär vars namn uttalades helt fel i svensk dubbning på tv. Takida släppte sitt debutalbum 2006. Bandet fick en stor hit sedan, med låten Curly Sue. Det kom bland annat på förstaplatsen på Tracks i januari 2008 och låg sedan etta i tio veckor. Denna låt har innehar även ett maratonrekord på samma lista, då de lyckades ligga kvar på listan i hela 50 veckor i följd.

I augusti så skrev bandet nytt kontrakt med skivbolaget Roadrunner Records. Detta skivbolag har även andra kända artister så som Nickelback och Slipknot bland sina band.

Under 2009 så släppte Takida sitt tredje album, “The Darker Instinct”. Skivan sålde guld fyra dagar efter att den släpptes. I somras kom singeln ”Master” som spås bli en av bandets största hits. Låten ligger idag på topplistor både i Sverige och utomlands.

Nuvarande medlemmar i Takida är dessa:

Robert Pettersson – sång

Kristoffer Söderström – trummor

Mattias Larsson – gitarr

Tomas Wallin – gitarr

Chris Rehn – synthesizer, cello

Stiftelsen

Systerbandet Stiftelsen är minst lika populära som Takida. Bakom detta band står Takidas sångare som grundade Stiftelsen 2011. I bandet finns då Takidas sångare Robert Pettersson och hans barndomsvän Micke Eriksson. Deras första singel som heter ”Vart jag än går” var etta på Sverigetopplistan 10 augusti 2012. De har släppt fyra album än så länge.

Skansen

Skansen är ett stiftelseägt svenskt friluftsmuseum med djurpark på Djurgården i Stockholm, grundat av Artur Hazelius. Skansen invigdes redan den 11 oktober 1891. Idag finns det en mängd olika saker, aktiviteter och sevärdheter här. Bland annat finns det ca 140 byggnader från Skandinavien varav den äldsta är Vastveitloftet från 1300-talet. Det finns även en zoologisk avdelning, ett akvarium, djurparksdel för barnen, dans, musik, historia, hantverk samt att flera högtider firas här så som midsommar, jul och så klart nyårstalet på nyårsafton. Skansen är även värd för tv-programmet Allsång på Skansen. Det finns därmed en hel del att upptäcka och se här.

Boka hotell

En helg eller kanske till och med en vecka i Stockholm är inte fel. Dels kan ni se Takida och Stiftelsen på Skansen, samt även upptäcka vad Skansen har i övrigt att upptäcka. Det är en god idé att boka in ett bra boende i form av hotell. Det så att ni har en plats att återhämta er på mellan alla aktiviteter. Här hos oss finns det en mängd olika boendealternativ och det i flera olika prisklasser. Det finns därmed något för alla här hos oss. Det är bara att söka runt efter alternativ. Om det är så att du har frågor eller undrar något eller behöver hjälp med din bokning, då är du välkommen att kontakta oss.

Elite Hotel Marina Tower  Elite Hotel Marina Tower
Saltsjoqvarns Kaj 25, Nacka
Nära ABBA The Museum

    4.5 stjärnor
Från 1157 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img