Viator

Julmarknad på Skansen

Besök Skansen julmarknad!

Besök Skansen julmarknad!

Skansen i Stockholm är den perfekta platsen att gå till om du vill få upp julstämningen! Här är det gammaldags jul, marknad, julmat, dans kring granen och mycket mer. Skansen har öppet hela december och är du i Stockholm, missa inte ett besök här!

Vad händer på Skansen?

I stadskvarteren på Skansen finns det hantverkare som jobbar på i sina verkstäder. Detta är även vägen upp till själva julmarknaden. Missa inte att se hur hantverken kommer till. På själva marknaden så finns det bodar med klassiska julmarknadsvaror, juldekorationer, halmslöjd och trähantverk. Det finns även en massa gott att äta, eller köpa med sig hem. Bland annat hittar du marmelad, korv och Skansens egen senap. Logen håller öppet, med produkter från Skansenkollektionen, souvenirer och hantverk.

I alla hus och gårdar på Skansen så firar man historiska jular. Här kan ni se hur det såg ut förr med olika julförberedelser och firanden ut i olika delar av Sverige. I Skogens hus kan ni pyssla och vill ni ha stillhet, så håller kyrkan öppet och ger stämningsfulla konserter.

Julmat är en annan viktig del av just julen. I bodarna hittar ni julmat i en mängd olika former. Det finns gammeldags så väl som modern julmat. Testa gärna nåt av kolbullar, sotare, laxburgare, fisksoppa, ostkaka, viltkorvar, souvas på renkött, grillspett med prinskorv och köttbullar, grillkorv, hamburgare, svampsoppa, gulaschsoppa, ostkaka, kaffe, glögg, våfflor, munkar, sockervadd och brända mandlar.

Ni hittar även mat för att köpa hem till ert eget julbord. Det är bland annat ostar, kryddor, honung, senap, viltchark, olika slags korvar, renkött, älgkött, fårfiol, kalkonkött, inlagd sill, lutfisk, fjällröding, lax, juldricka, glögg, saft, enbärsmust, sylt, marmelad, gourmetknäcke, tunnbröd, saffransbröd, spettekaka, julbröd, kakor, pepparkakor, marsipan, julgodis och mycket mer!

Missa inte heller att det är dans kring granen. Julorkestern bjuder upp till dans och marknadsgatan fylls med musik och lek. Här kan båda gammal och ung ha det kul!

Passa även på att kolla in övriga Stockholm. Runt jul så händer det en hel del i staden. Det är tomtebesök, det är julskyltningar, julhandel och mycket mer. Vill du ha fler tips på bra saker att göra eller kika på. Läs då våra nyheter. Där samlar vi en massa bra tips om det mesta som har med Stockholm att göra. Vi uppdaterar dessutom varje vecka med nya saker.

Boka ditt boende

Om du vill njuta att Stockholm i december månad och passa på att besöka Skansen, så ska du boka ett boende som passar er. Här hos oss finns det hotell för alla smaker och plånböcker. Det gör att du kan hitta det perfekta boendet. Kanske du vill ha ett hotell med spa? Eller föredrar du att bo enkelt? Här finns alla varianter. Välj det som passar dig helt enkelt. Sök via stadsdelar  eller på vad hotellet heter. Du kan även kontakta  oss om du har frågor eller vill ha hjälp med din bokning. Vi brukar lösa det allra mesta som har med hotell att göra.

Hotel Diplomat  Hotel Diplomat
Strandvagen 7c, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3138 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img