Viator

Sommarlov i Stockholm

Njut av Stockholm i sommar

Njut av Stockholm i sommar

Nu när sommarlovet har varit igång ett tag, så kanske det börjar bli tomt på idéer vad ni ska hitta på? I Stockholm finns det dock en massa skoj att hitta på tillsammans. Det kan vara familjeutflykter, bada, äta glass, leka i en park och mycket mer. Vi tipsar dig om ett gäng aktiviteter ni kan göra tillsammans!

Bra tips på saker att göra

Hågelbyparken är en mysig folkpark, som ligger i Tumba. Där finns det en lekplats samt en 4H-gård. Här kan alla barn ha det skoj med att lättra, gunga, åka rutschkana och hälsa på djuren. Under sommarlovet finns hängmattor, fotbollsmål och olika spel att roa sig med. Det finns även ett trädgårdscafé för den som är fikasugen.
Siggesta Gård ute på Värmdö är en annan sak som passar hela familjen. Här kan man hälsa på djuren och ägna sig åt utomhusaktiviteter som skogshinderbana och äventyrsgolf. Ta en paus i orangeriet eller på den stora uteserveringen där det serveras lunch och fika.
Fjäderholmarna som är “Stockholms närmaste skärgårdsö”, ligger bara en kort båttur från city. Här finns det fina badklippor samt många aktiviteter.

Fler bra tips

Ett annat bra tips är att besöka Fredriksborg. Det är en gammal fästning som ligger på norra Värmdö. Här finns det bland annat örtdoftande trädgård, aktiviteter samt hotell, orangerie och bryggservering med utsikt över Oxdjupet. Ligger cirka en timme från stan.
Värmdö är trevligt det med och här finns Artipelag. Där kan ni kolla in utställningar, göra olika aktiviteter eller bara njuta av skärgården. Som utflyktsmål bjuder konsthallen även på ett välbesökt café med eget bageri och uteservering med vacker utsikt. Det går att åka hit med buss, båt eller bil.
Ute på Lidingö finns Elfviks gård. Här går det att klappa djur, kolla konst i galleriet eller rida på ponny. Det finns även en bra second hand-butik.
Skansen har vi skrivit om många gånger förr, men det är värt att nämnas igen. Här finns det ju en massa att göra för både stora och små! Besök djuren på Lill-Skansen, se och delta i teaterföreställningar, gå på allsång för barn, mata djuren, testa ponnyridning och mycket mer.
Samma sak med Gröna Lund, det är ju ett sommarnöje som är ett måste. Det måste förbokas nu, besöket på grund av pandemin.

Andra kul aktiviteter

Golfbaren har grönskande utomhusbanor i Aspudden och Kristineberg där man kan spela minigolf och även kan äta pizza och annat gott. Här vill man göra minigolfrundan till en helhetsupplevelse.
VR är kul, men kan vara dyrt köpa egen utrustning. Men det är inte ett måste. Det är bara att bege er till Stockholm VR Center. I olika världar med VR kan man slåss mot zombies, försvara ett fort mot drakar, boxas på en fullsatt arena eller gosa med gulliga djur. Stället ligger mittemot Globen.
Vanadisbadet återinvigdes sommaren 2014 med upprustade bassänger, och under sommarlovet går det bra att plaska runt under bar himmel. Badet ligger i Vanadislunden i Vasastan och är en riktigt oas för alla sim- och badsugna.

Biz Apartment Gärdet  Biz Apartment Gärdet
Sandhamnsgatan 67, Stockholm
Nära Värtahamnen

    4 stjärnor
Från 1293 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img