Viator

Marilyn Manson till Annexet i november

Missa inte Marilyn Manson i november

Missa inte Marilyn Manson i november

I november så kommer den minsta arenan i Stockholm att erbjuda alla fans att äntligen se Marilyn Manson. Det var fem år sedan han sist var här och spelade men nu är det alltså dags igen. Manson är på väg att släppa ett nytt album, och i samband med det så drar han alltså ut på Europaturné i slutet av året. 14 november är det datum som han kommer till Stockholm.

Historien bakom Marilyn Manson

Marilyn Manson föddes 1969 i Ohio, USA, som Brian Warner. Under hans uppväxt gick han i en kristen skola, som enligt honom själv hjärntvättade sina elever till att tro att jorden snart skulle gå under. Warner, som han hette då, oroade sig ett tag att den djävul skolan talade om som fanns bland dem, skulle vara han själv. Skolan sa att rockmusik gav dolda budskap som var farliga och förbjöd dem. Dock påverkades inte Warner av detta, utan han lät sitt hår växa, tog hål i örat och lyssnade på bandet Kiss. 1989 så bildade Brian Warner ett eget band, och de kallade sig för Marilyn Manson & the Spooky Kids.  Senare kom det att bara bli Marilyn Manson. Namnet fick Warner från dels Marilyn Monroe, men även massmördaren Charles Manson. Marilyn Monroe är symbolen för skönhet och glamour och Charles Mason för ondska.

När bandet bildades, så bestod de av Warner och tre collegevänner, Brian Tutunick (elbas), Scott Putesky (gitarr) och Perry Pandera (keyboard). De hade ingen trummis, utan använde sig av en trummaskin. Warner kallade sig själv Marilyn Manson och de andra medlemmarna fick även de artistnamn, baserade på kvinnliga skönheter och massmördare. Brian Tutunick kallade sig Olivia Newton Bundy (Olivia Newton John och Ted Bundy), Scott Putesky kallade sig Daisy Berkowitz (Daisy Duke och David Berkowitz) och Perry Pandrea kallade sig Zsa Zsa Speck (Zsa Zsa Gabor och Richard Speck). Medlemmar som kom senare har även de tagit sig sådana här artistnamn, förutom tre av dem.

1993 erbjöd Trent Reznor Marilyn Manson ett skivkontrakt, samt att de fick åka med som förband på Nine Inch Nails turné. Samma år spelade de även in det som kom att bli skivan Portrait of an American Family. Sedan har det följts upp av flera skivor och en enorm succé. Det andra fullängdsalbum från detta band var Antichrist Superstar och det släpptes 1996. Sedan dess har de släppt ytterligare sju fullängdsalbum och Marilyn Manson har sammanlagt sålt över 50 miljoner exemplar av sina album.

Idag består bandet av Marilyn Manson, Twiggy Ramirez, Gil Sharone, Paul Wiley, Tyler Bates och Daniel Fox.

Boka hotell med oss

Om du har tänkt att se Marilyn Manson den 14 november så är det inte fel att i god tid även boka ditt boende. Här hos oss hittar du hotell i flera olika prisklasser. Det är bara att söka direkt på vår sida. Om du inte hittar det du söker, eller behöver hjälp med att boka, så är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Bo Hotel  Bo Hotel
Arenavägen 69, Johanneshov
Nära Tivoli Gröna Lund

    3 stjärnor
Från 477 SEK per natt

Boka hotell
Quality Hotel Globe  Quality Hotel Globe
Arenaslingan 7, Johanneshov
Nära Ericsson Globe Arena

    3.5 stjärnor
Från 1169 SEK per natt

Boka hotell
Sofo Hotel  Sofo Hotel
Östgötagatan 64, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    2.5 stjärnor
Från 714 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img