Fyra år sedan sist, nu återkommer KISS till Stockholm och Tele2 Arena!

KISS kommer till Stockholm i maj!

KISS kommer till Stockholm i maj!

Ett band som varit väldigt inflytelserikt, är KISS. Senaste gången de besökte Sverige var för fyra år sedan, i Stockholm, efter att de hade släppt sitt album Monster. Nu återvänder dessa giganter till Stockholm den 6 maj och då på Tele2 Arena. Tillhör du fansgruppen KISS ARMY eller bara gillar musiken så är detta en konsert du ska boka! De kommer även att återvända till Göteborg, som det var 18 år sedan de besökte den staden! De kommer även att åka runt i Europa och hela elva Europakonserter är bekräftade, så utöver Sverige kommer de även att spela ibland annat Helsingfors och Oslo.

Historien bakom KISS

KISS exploderade in på musikscenen under 1970-talet och satte verkligen sina spår. Detta band har varit igång i över 40 år och de har hela 100 miljoner sålda album över hela världen. Detta band är kända för att ha spektakulära shower, med pyroteknik, ljusshower, rykande gitarrer och mycket mer som gör att detta är världens bästa live band. Lägg där till att de har grymt bra musik. KISS startade sin karriär 1973 och de är bland annat kända för att alla i bandet har ansiktsmålning. Det stora genombrottet för bandet skedde i mitten av 70-talet. Detta mycket tack vare alla deras häfta liveframträdanden. Ofta innehöll dessa shower explosioner, eldsprutning, pyroteknik, svävande trumset och rykande gitarrer. Till en början bestod detta band av Gene Simmons, Paul Stanley, Ace Frehley och Peter Criss. Det har då och då bytts ut lite medlemmar i bandet, men Gene Simmons och Paul Stanley har varit med hela tiden. Idag består KISS av dessa två samt Eric Singer och Tommy Thayer. KISS har även kört perioder utan att sminka sig, men det är det sminkade bandet KISS alla minns.

Konserter i Sverige

KISS har besökt Sverige flera gånger. De har haft 26 olika spelningar och varit här elva gånger. Allra första gången den svenska publiken hade chansen att se detta band var 26 maj 1976. Då uppträdde KISS på Scandinavium i Göteborg. Senast de var här, var för fyra år sedan, då i Stockholm och på Friends Arena. 26 000 sålda biljetter var det då! Samma år spelade även detta band på den kända festivalen Sweden Rock.

Många skivor har sålts här i Sverige och bandet har släppt många av sina album här. De har även åtta guldskivor i Sverige. Det finns även en bok om KISS och deras besök här i Sverige som är skriven av Roney Lundell och Johan Falk.

Boka boende med oss

Har du redan kirrat en biljett eller tänker att du ska, så är det hög tid att göra det innan de tar slut. Du bör även se till att fixa ett boende. Här hos oss hittar du flera lämpliga hotell som ligger nära Tele2 Arena! Om du inte hittar ett bra hotell genom att söka på vår sida så kan du kontakta oss, så hjälper vi dig att ta fram flera lämpliga boenden.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img