Magnus Uggla – Varning på stan nu mår kung i baren illa igen

Se Magnus Uggla på Göte Lejon

Se Magnus Uggla på Göte Lejon

Förra veckan så skrev vi om konserter och shower 2019 och en av dessa var Magnus Uggla på Göta Lejon. Uggla har innan avverkat tre krogshower, 1998, 2005 och 2012.  Tidigare har han sagt det att hans enda krav på att skriva en föreställning är att då ska det bara vara nytt material och inte innehålla en massa skåpmat. Publiken har dock alltid velat tvärtom. Trots det har Uggla inte fallit till föga, förrän nu då! Denna nya show på Göta Lejon i Stockholm hade premiär hösten 2018. Denna show har bara gamla låtar! Showen går att se nu i januari och fram till slutet av denna månad. Missa inte chansen att se den! Hotellet bokar du med oss. Vi har många bra boendealternativ att välja mellan.

Magnus Uggla, vem är han?

De allra flesta har säkert någon form av relation till denna artist. Men vem är han? Han föddes som Per Allan Magnus Claësson Uggla,1954 i Stockholm. Han är en musikartist, skådespelare, låtskrivare och hans genombrott kom med låten Varning på Stan 1977. Magnus tillhör den svenska adliga ätten Uggla. 1968 startade han sitt första band, som hette JUSO. De spelade hårdrock och influerades av bland annat Black Sabbath. De gjorde dock bara ett par spelningar på ungdomsgårdar i Stockholm, som var misslyckade. Det ska till och med varit så att en ungdomsledare bad dem sluta spela. Bandet splittrades när han flyttade med sin far till innerstaden då hans föräldrar skilde sig. Året 1975 så debuterade Uggla med albumet Om Bobbo Viking. Den tidiga musiken hade influenser av engelsk punk, glamrock och rock med inslag av synthpop och symfonirock. Under 1980-talet så kom musiken att utvecklas mer mot pop. Han tog in mycket satir i sina texter vilket är ett kännemärke idag. Han fick Karamelodiktstipendiet 1991. Under 2000-talet så blev musiken mer mot rock igen och 2002 gjorde han den officiella VM-låten “Vi ska till VM” för fotbolls-VM.  Han har under 2000-talet fortsatt med musiken och även gjort en del annat. Han har tidigare även varit med i filmer som G – som i gemenskap 1983, Sex, lögner och videovåld 2000, samt medverkat i teateruppsättningar. Han har även varit med i flera revyer.

Sedan 1990 är Magnus Uggla gift med Louise Uggla, tillsammans har de Agnes (född 1990) och Ruben (född 1996). Uggla har också dottern Emelie (född 1979) från ett tidigare förhållande.

Boka hotell

Om du tänkt att se Magnus Uggla på hans show på Göta Lejon så är det en bra idé att boka boende. Här på vår sida hittar du en massa olika alternativ. Det är bara att söka  runt. Det finns boenden som passar alla smaker. Du kan även kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med något. Vi kan svara på frågor, hjälpa dig att ta fram bra hotell samt att vi kan hjälpa dig att boka. Missa inte heller att alltid kolla in våra nyheter. Vi uppdaterar dessa varje vecka med saker att se och göra i Stockholm.

Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Sjöfartshotellet  Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26, Stockholm
Nära Stockholms slott

    3 stjärnor
Från 1313 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img