Fira Valborg

Fira valborg i Stockholm

Fira valborg i Stockholm

Den sista april är det dags för valborgsmässoafton. Varför inte ta och fira denna dag i Stockholm? Det finns flera platser runt om i staden där det tänds eldar och sjunger in våren. En av de största är så klart Skansen, men det finns även flera andra platser.

Fira Valborg på Skansen

Skansens valborgsfirande går tillbaka ända till 1894. Här är det sång, musik, och valborgselden i fokus. Firandet börjar redan klockan 15 fram till 16:10, då det är Sjungom studentens lyckliga dag. Det är då Studentikost valborgsfirande i samarbete med Stockholms Studentkårers Centralorganisation. Fanborg med fanor och standarer från Stockholms lärosäten. Utmärkelsen ”Årets studentvän” delas ut och tal hålls. Vårsånger med Stockholms Studentsångare. Spex och galna upptåg med showorkestern Kårsdraget och Baletten Kårsetten.

Kl 20.15–22 är det punkten: Sköna maj välkommen!

Vårtal, vårsånger och musikunderhållning sker då vid Valborgsmässobålet. Här är lite hålltider:

  • 20.15–22 Sköna maj välkommen!
  • 20.15–20.45 Folkmusikgruppen Väsen
  • Ca 20.45–20.55 Talet till våren.
  • 21 Valborgsmässobålet tänds.
  • 21–21.20 Stockholms Studentsångare sjunger in våren. Dirigent: Pelle Olofson
  • 21.20–22 Världsmusikgruppen Tarabband

Under kvällen är det flera band som spelar, Väsen är en folkmusikensemble vars musik har spridits över hela världen. Ensemblen består av Olov Johansson, nyckelharpa, Mikael Marin, viola och Roger Tallroth, gitarr. Tarabband är helt unikt på den svenska musikscenen och kanske det enda av sitt slag i världen. Tarabband grundades 2008 av irak-egyptiska Nadin Al Khalidi och svenske Gabriel Hermansson i Malmö. Bandet består av Nadin Al-khalidi – sång, saz, mandole, Gabriel Hermansson – gitarr, mandole, Filip Runesson – fiol, Romain Coutama – bas, Fredrik Gille – slagverk och Valter Kinbom – slagverk.

Det går även bra att boka en trerätters middag, som en valborgssupé på Restaurang Solliden.

Andra eldar och firanden i Stockholm är bland annat i Skärholmen, då vid Vårbergstoppen, samt vid Bredängs badväg. Det sker även firanden på Riddarholmen, Hjorthagen, Hammarbybacken, Årsta, Skarpnäck, Älvsjö samt på flera platser till!

Boka boende

Här på vår sida hittar du boenden för alla plånböcker. Varför inte boka in dig ett par dagar, då det ändå är 1 maj, dagen efter och du kanske vill vara med i en demonstration, eller bara njuta av lite ledighet. Sök runt på vår sida, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Hotel Diplomat  Hotel Diplomat
Strandvagen 7c, Stockholm
Nära Nationalmuseum

    5 stjärnor
Från 3002 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Hasselbacken  Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 1977 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img