Viator

VM i Konståkning 2021 till Stockholm och Sverige

VM i Konståkning 2021 till Stockholm

VM i Konståkning 2021 till Stockholm

ISU: s världsmästerskap i konståkning är ett årligt evenemang som rör sig över hela världen, lockar mer än 300 miljoner tv-tittare över hela världen och visar de 200 bästa idrottare från 50 länder i fyra discipliner: damer, män, paråkning och isdans. ISU Council (International Skating Union) beslöt att Svenska Konståkningsförbundet ska få arrangera VM i konståkning i Stockholm 2021. Själva evenemanget kommer att äga rum på Ericsson Globe 22–28 mars 2021.

Konståkning på elitnivå

De bästa konståkarna från hela världen kommer till Stockholm i mars 2021 för att tävla om VM-titeln så väl som platser till OS 2022. Allt sker på Ericsson Globe, som tidigare varit värd för konståkning. Samma arena användes för ISU-mästerskapen både 2015 och 2018. År 2015 var Stockholm värd för EM och 2018 för Synkroniserad konståkning. När Stockholm fick EM 2015 hade inte ett större internationellt konståkningsmästerskap hållits i staden sedan 1947. Evenemanget blev en publiksuccé och trots låg kännedom om konståkningen som en livesport var arenan, Ericsson Globe, fullsatt.

Konståkningen har idag nära 30 000 medlemmar och växer mest i Sverige näst efter gymnastiken enligt en ny mätning från Riksidrottsförbundet.

Tidigare VM i Sverige skedde i Göteborg och det 2008. Första gången Sverige var värd för ett världsmästerskap var faktiskt så långt tillbaka som år 1897.

Köp biljetter

ISU: s världsmästerskap i konståkning 2021 är tänkt att börja med en spektakulär öppningsshow onsdagen den 24 mars och avslutas sedan med utställningsgalan på söndag eftermiddag den 28 mars. Biljetter kommer att finnas tillgängliga via axs.com. Det förutsatt att inte pandemin gör att det blir utan publik eller om det ställs in eller skjuts upp. I nuläget vet vi inte detta. På denna sida finns all information om eventet samt att där står det mer om hur de tänker kring Covid-19 och hur de tänkt säkra upp runt detta. Det kan vara bra att ha koll på den sidan för att få färsk information.

Upptäck Stockholm

Då vi inte vet om det kommer att bli av, eftersom det är en pandemi över hela världen, så är det svårt att säga att du ska boka in dig för att se detta VM. Det kan tänkas att det blir av, men utan publik, eller att det skjuts upp. Det återstår att se. Det sker ju nya förändringar hela tiden när det gäller vad man får och inte får göra, eller hur man får resa in och ut ur olika länder.
Än så länge är det dock ok att åka till Stockholm, så det kan du göra, om du vill. Det är inte fel att ta in på hotell för ett par dagar och bara njuta. Det så länge du tänker på att hålla avstånd med mera. Om du vill hitta ett bra hotell så har vi flera bra alternativ här på vår sida. Du kan söka runt efter det du vill ha. Sedan kan du även se till att läsa våra tidigare nyheter, samt hålla dig uppdaterad. Där finns det bra tips på sevärdheter och saker att göra. Så får du avgöra själv om du vill resa eller inte.

Biz Apartment Gärdet  Biz Apartment Gärdet
Sandhamnsgatan 67, Stockholm
Nära Värtahamnen

    4 stjärnor
Från 1293 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img