Viator

Vackra parker i Stockholm

Hagaparken är värt ett besök

Hagaparken är värt ett besök

Även om det är höst, så är det inte fel att besöka en eller flera av Stockholms alla parker. De har sin tjusning även under de lite kallare årstiderna. Här är ett urval av de parker du kan besöka.

Humlegården

Bara ett stenkast från Stureplan ligger det en grön oas i form av Humlegården. Det mitt i stadsdelen Östermalm. Från början var denna park en kunglig trädgård som anlades av Johan III. Han odlade här odlade frukt, kryddor och humle. Sedan 1869 har “Humlan” varit en allmän park och ett populärt andningshål. I parken hittar du en parklek för barnen, så väl som det finns en skateboardramp. Under sommaren kan man äta på Surfers Humlan. Mitt i denna park finns det en staty föreställande Carl von Linné.

Tantolunden

Vid Årstaviken på Södermalm ligger ett stort grönområde som heter Tantolunden. Parken ligger nära restaurangerna och kaféerna vid Hornstull och Mariatorget. I denna park samlas det människor i alla ådrar. Under sommaren är det poppis med picknick och bad och under vintern är det perfekt för pulkaåkning. I parken finns det även lekpark, beachvolleyplan, minigolf, frisbeegolfbana och friluftsteater. Uppför berget finns det även runt 100 koloniträdgårdar och odlingslotter med tillhörande hus.

Hagaparken

Hagaparken är en del an Nationalstadsparken och ligger strax norr om Stockholm, i Solna och den anlades mellan 1780-1797 av Gustav III. Här finns vackra promenadstråk samt flera historiska landmärken att besöka. Kinesiska paviljongen, Turkiska kiosken och Kungliga begravningsplatsen för att nämna några.

Observatorielunden

Observatorielunden ligger bara ett stenkast från Drottninggatan. Här i denna park ligger det ett observatorium med anor från 1700-talet i parken.

Vita Bergen

Vita bergen som i folkmun kallas för Vitabergsparken ligger på södra Södermalm. Här finns det många K-märkta18-tals byggnader som stått sedan parken öppnades 1897

Kungliga Nationalstadsparken

Kungliga Nationalstadsparken är världens första nationalstadspark. Denna gröna oas löper i en över tio kilometer lång båge kring och genom staden. Parken har även kontakt med skogarna utanför så det är fullt möjligt att se vilda djur här så som rådjur, hare, räv och älg och du kan sikta ovanliga fåglar, fjärilar och insekter. Inom parken finns ett överflöd av besöksmål, med många intressanta museer, nöjesfält, teater- och underhållningsscener, slott och herresäten, värdshus och hotell.

Rålambshovsparken

Denna park, som i folkmun kallas för Rålis, ligger på Kungsholmen och under sommaren är det en populär aktivitetspark. Parken är placerad mellan två populära bostadsområden och har en fin utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Gamla Stan. Parken är också en populär evenemangsarena, bland annat för Parkteaterns utomhusteater.

Boka hotell

Om du vill besöka en eller flera av dessa parker så kan det vara bra att skaffa dig ett boende. Här hos oss hittar du en massa olika boendealternativ att välja mellan. Det finns allt från budgethotell till mer lyxigare alternativ. Det finns även hotell med spa. Du kan söka runt direkt här på vår sida efter något som kan tänkas passa dig. Om du inte hittar det du söker eller har frågor, kontakta oss gärna.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img