Viator

Utflykter att göra i och runt Stockholm

Upptäck Drottningholm och mycket mer i sommar

Upptäck Drottningholm och mycket mer i sommar

Även om det är stängda gränser mot många platser ut i världen, så har vi ju vackra platser i Sverige. I Stockholm finns det en mängd trevliga utflyktsmål att göra i sommar. Här delar vi med oss av ett gäng med förslag. Gör en eller flera av dessa saker i sommar!

Mysiga utflykter att göra

I Upplands-Bro ­hittar du Rösaring, som är en fornlämning som delvis består av en stor stenlabyrint. Intill denna finns det även en gammal vikingagrav att kolla in.

Annars har du Bögs gård i Sollentuna, dit du kan åka för att klappa djuren. Denna bondgård är en visningsgård som ligger i ett historiskt odlingslandskap på Järvafältet

En mysig sjöpromenad kan du ägna dig från Gröna stugan vid Lötsjön i Sundbyberg. Det finns gångbroar över vattnet, så du kan välja själv om du vill gå runt hela sjön eller bara runt en del av den.

Du kan också äta vegobuffé i det gröna Ulriksdals trädgårdscafé i Solna som är en härlig oas.

Sjön Largen i Österåker ska vara en av Stockholmsområdets renaste sjöar med vackert klart vatten. Så passa på att åka dit för att ta ett dopp!

Stanna till i skärgårdskommunen Vaxholm och ta en tur med ångbåten Hjerter Kung (Obs! Turen måste bokas i förväg).

Om du beger dig till torpet Strömmen vid Skålhamravägen i Täby så kan du kolla in runstenar, samt även njuta av djur och natur.

Velamsund i Nacka är perfekt för dig som inte kan bestämma dig för havet eller sjön. Här är det 100 meter mellan insjöbad och havsbad.

Om du vill ta med dig picknick, åk då till Nyckelvikens herrgård i Nacka. Där finns hagar med får och lamm, en allmän grill, gröna ängar såväl som bergsklippor med utsikt över vattnet.
Ett besök på Tyresö slott med efterföljande fika på Café Notholmen rekommenderas annars.

Uthyrning av kajak finns på flera ställen i stan för dig som vill uppleva Stockholm från vattnet.

På Siggesta gård på Värmdö finns det annars gott om aktiviteter. Bland annat kan du testa äventyrsgolf, skogshinderbana, fotbollsgolf, vandringsleder och ponnyridning.

Gör annars en dagsutflykt till världsarvet Drottningholms slott på Lovön i Ekerö kommun. Ett annat trevligt slott är annars Taxinge slott i Nykvarn, som har kakor i mängder, det finns runt 64 sorter att välja på.

Boka hotell

Även mitt i Stockholm finns det mycket att se och göra i sommar. Även om det är viktigt att tänka på att hålla avstånd med mera, så går det att kolla in sevärdheter eller ägna dig åt olika aktiviteter. Många av de saker du kan se och göra kan du läsa om i våra tidigare nyheter. Sedan är det så att bra boende, det hittar du här på våra sidor. Vi har hotell samt andra boendealternativ för alla smaker och plånböcker. Du kan söka runt här på våra sidor efter det som passar dig. Om du har frågor eller behöver hjälp med din bokning, tveka inte att kontakta oss.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 901 SEK per natt

Boka hotell
Wasa Park Hotel  Wasa Park Hotel
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
I Stockholm (Norrmalm)

    2.5 stjärnor
Från 668 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img