Viator

Ulf Lundell till Stockholm och Skansen

Ta dig till Skansen och se Ulf Lundell

Ta dig till Skansen och se Ulf Lundell

Ulf Lundell sa 2015 att det var den sista turnén han var ute på, Han sa: “40 år kan räcka. Jag har levererat.” Dock har han nu ändrat sig och säger att ”Jag tar mitt ansvar. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det kommer garanterat att regna. Överallt.” Han kommer alltså att ge sig ut på en turné denna sommar med start den 29 juni i Helsingborg. Till Stockholm och Skansen kommer han den 1 augusti. Så se till att haffa din biljett, de släpptes nämligen förra veckan!

Ulf Lundell

Ulf Lundell föddes i Stockholm 1949. Han är en svensk musiker, författare och konstnär. Hans debut kom 1975 med LP:n Vargmåne. Året efter kom hans första roman, som hette Jack. Sedan har han efter det givit ut många skivor så väl som böcker. Under 1980-talet så slog han igenom stort tack vare låten Öppna landskap. Låten föreslogs även att bli vår nya nationalsång. Lundell är själv inspirerad av musiker så som Bruce Springsteen, Bob Dylan, Neil Young och författare som Jack Kerouac, Allen Ginsberg med flera andra. Sedan har han själv haft stort inflytande på andra musiker så som Lars Winnerbäck, David Urwitz, Rolf Carlsson och Tomas Andersson Wij.

Ulf Lundell har släppt många studioalbum varav den senaste kom 2018. Han har även skrivit flera romaner, samt skrivit manus för två av böckerna då de har filmatiserats. Han har även fått flera priser och utmärkelser så som Rockbjörnen flera gånger om, Stockholms stads Bellmanpris, Piratenpriset, Evert Taube-stipendiet, H.M. Konungens medalj, Doblougska priset samt att han är invald i Swedish Music Hall of Fame.

Skansen

Skansen har en hel de att erbjuda så passa på att gå omkring här om du ändå ska se Ulf Lundell. Det finns bland annat museum, djurpark, gamla hus, samt att det sker aktiviteter året runt. Det brukar vara midsommarfirande, Allsång på Skansen, julmarknad så väl som att det är här det traditionella tolvslaget som sänds i tv sker.

Upptäck våra nyheter

Varje vecka skriver vi om olika saker som händer och sker i Stockholm. Se därför till att kolla in våra nyheter. Vi tipsar om bra sevärdheter så väl som tips på konserter, events, matställen, barer, och mycket mer. Vi skriver även en del om sevärdheter som är värt ett besök.

Boka boende

Om du känner att du vill se Ulf Lundell när han kommer till Stockholm så är det bra att köpa din biljett. Utöver det så är det en god idé att redan nu boka ditt boende. Här på vår sida finns det en hel del olika alternativ att välja mellan. Du kan söka runt på egen hand och det på lite olika vis. Sedan är det bara att boka det du känner passar dig. Är det så att du känner att du behöver hjälp eller har frågor att ställa då kan du med fördel välja att kontakta oss så ska vi hjälpa dig.

Elite Hotel Marina Tower  Elite Hotel Marina Tower
Saltsjoqvarns Kaj 25, Nacka
Nära ABBA The Museum

    4.5 stjärnor
Från 1157 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img