Viator

Tomas Ledin 70 år

Tomas Ledin till Stockholm

Tomas Ledin till Stockholm

Kanske du är en av dem som har turen att haffat en biljett till Tomas Ledins stora 70-års fest? Han firar det med en konsert, på Avicii Arena. Det den 25/2! Om du mot förmodan inte har en biljett, så kommer konserten även att sändas på TV4! Så du kan klicka dig in på deras playtjänst för att se det!

Stor firande

Inte nog med att Tomas Ledin fyller 70 år, han firar även samtidigt 50 år som artist. Det tillsammans med en mängd andra artister. Så utöver att Ledin kommer att köra många av sina hits, så kommer det även bli en hel del annat. Bland annat kommer Ledins långa karriär att hyllas och hans breda låtskatt att uppmärksammas i ett unikt format.
Tomas Ledins uppskattade låtar består ju bland annat av ’En del av mitt hjärta’, ’Sommaren är kort’, ’Hon gör allt för att göra mig lycklig’, ’Vi är på gång’ och en massa fler! Även om mycket av det Ledin framför är rockiga klassiker, så har han haft en karriär som rymmer det mesta. Allt från progressiv singer-songwriter, schlager, visa och pop.

Allt överskott av denna konsert, det skänker Ledin till välgörenhet! Allt överskott kommer att delas mellan Gula änglarna (stödjer människor som lever i hemlöshet, samt fattigpensionärer och ungdomar i svårt utsatta livssituationer), Svensk-tibetanska skol- och kulturföreningen (som bidragit till att 108 skolor byggts i Tibet) och The Rockin’ Pots fond Gnistan (ett integrationsprojekt där svenskar, nysvenskar och asylsökande med hjälp av körsång och umgänge skapar en fungerande ingång till det svenska språket och kulturen).

Korta fakta om Tomas Ledin

Född: 25 februari 1952 i Östersund.
Familj: Gift med Marie, sönerna John (33) och Theo (29).
Bor: I en lägenhet på Östermalm i Stockholm och hus i Stockholms skärgård.

Aktuell med: Jubileumsshowen Ledin 70 – en helkväll med Tomas, gästartister och överraskningar på Avicii Arena (Globen) i Stockholm den 25 februari. Sommarturnén En nådens Sommarkväll – alla klassiska hits runtom i Sverige mellan 1 juli och 19 augusti. Har även spelningar i Norge och Finland.
Tomas Ledins stora genombrott, det kom 1980. Det var då han var med i Melodifestivalen med låten Just NU, som han vann med. Han fick sedan tävla med den låten för Sverige i Haag året efter. Dock hade han redan före det en karriär, som vissångare. Samt att han faktiskt även var bakgrundssångare åt ABBA på deras turnéer.

Besök Stockholm

Även om du inte har en biljett till Tomas Ledins stora fest, så kan det ju vara trevligt med ett besök i vår vackra huvudstad ändå! Det finns ju en hel del att se och göra här. Och nu när det inte är så mycket restriktioner längre i Sverige så kan det ju vara trevligt att få komma iväg en helg. Varför inte boka in dig på ett spa hotell? Här hos oss kan du hitta många bra boendealternativ. Du kan även läsa våra tidigare nyheter som vi har skrivit för att hitta olika trevliga sevärdheter och aktiviteter som kan tänkas passa dig!

Birka Hostel  Birka Hostel
Luntmakargatan 14-16, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    2 stjärnor
Från 421 SEK per natt

Boka hotell
Bo Hotel  Bo Hotel
Arenavägen 69, Johanneshov
Nära Tivoli Gröna Lund

    3 stjärnor
Från 477 SEK per natt

Boka hotell
Mosebacke Hostel  Mosebacke Hostel
Högbergsgatan 26, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    2 stjärnor
Från 512 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img