Viator

Testa nya museum i Stockholm

Besök ett museum

Besök ett museum

Stockholm är ju rätt känt för flera av sina museer. Men flera av dem kanske du helt har missat. Det finns nämligen en del som är ganska nya. Nedan kan du läsa mer om några av dem.

Paradoxmuseet

Paradoxmuseet hittar du på Hötorget och i skrivande stund kostar det 195 kronor att gå in. Här kan du utforska världens största samling av utställningar formade runt paradoxer. Du kan därmed dyka in i en spännande värld, med samtida konst, optiska illusioner och en massa mer. I museet finns det en massa skyltar du kan (bör) följa. Det genom museets labyrint av utställningar. Skyltarna leder dig på rätt väg så att säga, så att du får uppleva allt i rätt ordning.

Avicii Experience

Avicii Experience ligger på Sergelgatan 2 och i skrivande stund kostar en biljett 220 kr. Detta är ett interaktivt hyllningsmuseum som är tillägnad en av de sanna ikonerna för modern populärkultur. Museet ligger i Space Stockholm och hedrar Tim ”AVICII” Berglings musikaliska geni.
Här får du en närmare titt på konstnären Aviciis och personen Tim Berglings liv.

Youseum Selfie Museum

I Mall of Scandinava har man valt att placera detta museum. Det kostar just nu 215 kronor att besöka det. Detta är ett av Stockholms nyaste hotspots. Här är det du som är i centrum och du kans pela, posera och utforska när du tar foton och filmar för ditt sociala mediaflöde.

Stockholms vrakmuseum

På Djurgården finns det numera ett vrakmuseum och det kostar i skrivande stund 185 kr. Detta är ett nytt sjöfartsarkeologiskt museum mitt i Stockholm där du kan få se välbevarade trävrak och lära dig om de dramatiska händelserna gömda under Östersjön.
Det finns fem utställningar där du kan lära dig mer om den fascinerande historia om regionen. Du kan njuta av digitala upplevelser, såsom slutna filmmöten, verklighetstrogna VR-dyk, hologram och spel.
Museet ligger på Djurgården längs det mysiga promenadstråket Djurgårdsstrand i en gammal och unik båthall. Du tar dig ditt via båt från Slussen alternativ buss eller spårvagn från Stockholm City.

The Viking Museum + åkturen Ragnfrids Saga

Upplev vikingatiden på Djurgården! Förflytta dig till 900-talet, för endast 179 kronor! Här kan du gå med i rundturer varje timme samt se hur livet såg ut för vikingarna. Det finns en modell av en fullvuxen viking, som skapats med hjälp av DNA från kvalevor man hittat. Det finns även en mängd andra fantastiska artefakter att beskåda.
När det gäller åkturen Ragnfrids Saga, så är det en vikingafärd som tar dig genom vikingatiden. Färden börjar i Frösala Gård där Ragnfrid och hennes man Harald bor och under den 11 minuter långa färden får du bland annat följa med och bevittna plundring i väst och trälhandel i öst. Passar från 7 år och uppåt.

Boka boende

Om du vill hinna med att besöka flera av dessa museer, så se till då att boka in dig på ett bra hotell. Här hos oss finns det många bra boendealternativ att välja mellan. Det är bara att söka fram lämpliga alternativ. Om du vill ha hjälp eller har frågor, se till att kontakta oss.

Elite Hotel Marina Tower  Elite Hotel Marina Tower
Saltsjoqvarns Kaj 25, Nacka
Nära ABBA The Museum

    4.5 stjärnor
Från 1157 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img