Ta en egen antikrunda i Stockholm

Stockholm erbjuder många antikaffärer!

Stockholm erbjuder många antikaffärer!

Stockholm är fyllt av antikaffärer så väl som butiker med retro prylar. Hållbarhet är något som ligger i tiden och att inreda med vintage, som har en tidlös design så väl som funktion och form blivit mäkta populärt. Det är inte heller fel att sätta en egen prägel på ditt hem med lite antikviteter eller annan kuriosa. Här i denna artikel får du lite tips på bra affärer att besöka om du är i Stockholm.

Vasastan

Upplandsgatan har två butiker som är värt ett besök. Det är dels Bacchus Antik, som har ett sortiment som består av antika möbler så väl som att de erbjuder lampor och porslin. Denna affär är en av Stockholms mest välrenommerade när det kommer till antikhandlare. En annan butik på samma gata är Domino Antik, som har ett utbud från 1850-tal fram till 1970-tal.

Bacchus Antik ligger på Upplandsgatan 46, Vasastan och Domino Antik hittar du på Upplandsgatan 25, Vasastan.

Roslagsgatan i Vasastan är en gata som har många trevliga second hand butiker. Här finns det gott om retrobutiker, så väl som flera källare-butiker.  Missa inte butiken som heter Knut och Svea och ligger på Roslagsgatan 21.

Östermalm

Östermalm är ett område i Stockholm som har mängder av butiker med allt från antikviteter, vintage till second hand. Bland annat så kan du besöka Garbo Interiors som erbjuder gamla möbler så väl som nytillverkade. De erbjuder även linnetyger från Frankrike och blommor. En annan butik är Gamla lampor, som säljer just vad de heter! Utöver lampor så säljer de även möbler från 30-talet och framåt. Garbo Interiors ligger på Brahegatan 21, och Gamla lampor ligger på Almslövsgatan 3, på Östermalm.

Södermalm och Söderort

Brandstationen har ett härligt utbud av vintagemöbler, inredningsdetaljer som är antika och även en hel del växter. Butiken skulle kunna vara med i ett reportage om inredning! Denna affär ligger på Hornsgatan 64, Södermalm.

Återvinnarna är en butik, som drivs av en ideell förening. Här får arbetslösa så väl som före detta missbrukare så att säga en andra chans. I butiken hittar du möbler, konst, lampor, husgeråd och kuriosa. Denna affär ligger på Götgatan 105, Södermalm.

Välgörenhetsaffärer

I Stockholm finns det även flera välgörenhetsaffärer, där du kan göra riktigt fina fynd. Bland annat har du Myrorna och Stadsmissionen. Här finns möbler, porslin, husgeråd och mycket mer och det till låga priser! Stadsmission har även inredning som säljs till kilopris ibland!

Myrorna Ropsten, ligger på Kolargatan 2, Ropsten och Stadsmissionen hittar du på Murmästarvägen 1, Sätra.

Boka en weekend i Stockholm

Om du vill göra en egen antikrunda i denna stad, så är det inte fel att stanna över en weekend, eller en helg. Här på vår sida hittar du boende i flera av de stadsdelar vi nämnt att det finns butiker i, så väl som att du kan boka in dig på ett hotell mitt i centrala Stockholm om du föredrar det. Sök direkt här på vår sida, eller kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta det du söker.

 

Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Nationalmuseum

    4 stjärnor
Från 1314 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 862 SEK per natt

Boka hotell
NOFO Hotel, BW Premier Collection  NOFO Hotel, BW Premier Collection
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
Nära Fotografiska museet

    4 stjärnor
Från 1391 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img