Viator

Sverige öppnar upp 29 september

Sverige öppnar upp

Sverige öppnar upp

Redan i maj så kom regeringen med en plan på hur olika restriktioner skulle lättas och hur de i olika steg skulle tas bort. Den 29/9 är det tänkt att alla restriktioner ska vara borta. Eller i alla fall i princip ska alla vara borta. Alla deltagartak tas bort men för ovaccinerade gäller fortsatt rekommendationer att undvika bland annat trängsel och folksamlingar. De regler som finns kvar efter den 29e är att alla som får symtom måste stanna hemma och ta ett test.

Vad har redan lättats?

Man började redan släppa upp på olika saker från den 1/6. Från detta datum gällde detta:
Nya deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Detta gäller bland annat gudstjänster, teaterföreställningar och fotbollsmatcher.
Öppettider för restauranger och andra serveringsställen förlängdes till klockan 22.30. Max fyra personer per bord och minst en meters avstånd mellan sällskapen.
Möjlighet att delta i läger, cuper, matcher och idrottstävlingar i mindre skala.
Motionslopp och liknande med högst 150 som deltar samtidigt kan genomföras.
Fortfarande max 8 personer vid privat fest i hyrd lokal.
Det blir möjligt att besöka nöjesparker och marknader i större utsträckning. Krav på smittskyddsåtgärder ligger kvar på den som ansvarar för verksamheten.
Vuxna som studerar vid till exempel högskola, universitet, folkhögskola eller Komvux kan stegvis återgå till undervisning på plats.
Regeln om en person per sällskap på serveringsställen som är en del av en handelsplats eller galleria togs bort.
Regleringen av gym- och sportanläggningar, badhus och handelsplatser m.m. med ett maxantal besökare beräknat på ytan fanns kvar.
Steg två skedde den 1/7 och höjdes deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Regleringar kring öppettider, maxantal och sällskap på serveringsställen togs bort. Samt att man tog bort råd om att använda munskydd i kollektivtrafiken.
Den 15/7 tog man bort regler kring begränsat antal passagerare för långväga kollektivtrafik. Även reglerna som kräver ett visst antal kvadratmeter per person i inom- och utomhusmiljöer togs bort.

Steg 4

Den 29 september så tar man bort i stort sett resten av alla regler och restriktioner. Då gäller detta:
• Deltagartak för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster i hyrd lokal tas bort.
• Regler om maxantal per sällskap tas bort för serveringsställen inomhus.
• Konserter tillåts på serveringsställen inomhus.
• Rekommendationen om att arbeta hemifrån tas bort. Den som har symtom bör fortsatt stanna hemma och testa sig, och arbetsgivare bör då underlätta för hemarbete.
Samtidigt går frågan om vaccinintyg vid större evenemang ut på remiss, samt att det kan bli så att restriktioner vid de allra största evenemangen kan dock bli kvar. Folkhälsomyndigheten kan även komma med särskilda råd för de som inte vaccinerat sig.

Dags att boka hotell?

I och med att Sverige går mot ett allt mer ”normalt” läge, så är det numera helt ok att resa igen, både utomlands och inom Sverige. Det kan vara bra att ha vaccinerat dig innan. Om du är sugen på att ta en tur till Stockholm och behöver ha ett bra hotell, ja då kan du hitta det här hos oss. Du kan enkelt söka fram olika bra boendealternativ här på vår sida.

Biz Apartment Gärdet  Biz Apartment Gärdet
Sandhamnsgatan 67, Stockholm
Nära Värtahamnen

    4 stjärnor
Från 1293 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img