Viator

Stockholms bästa glamping

Testa glamping

Testa glamping

En ny grej som dykt upp är det som kallas för glamping. Det är en ny form av camping, en lite lyxigare sådan. Alltså camping med sköna sängar, vedeldade kaminer, frukost serverad och så vidare. Glamping är alltså ”glamorös camping”. Även om campingsäsongen börjar dra sig mot sitt slut, så har du ju nästa år på dig att testa detta. Därför tänkte vi att vi här ska lista Stockholms bästa glamping.

Fem trevliga ställen med glamping

Fejan Canvas Hotel erbjuder fyra canvastält. En av dem något större modell som passar bra för familjer. Alla har vedeldad spis med egen sjötomt och utsikt över ytterskärgården. Här får du dessutom en frukostkorg levererad på morgonen till ditt tält.

Svartsö Logi är ett perfekt ställe. Du kan ta färjan till Svartsö från centrala Stockholm, bara två timmars båtresa från Nybrokajen. Njut av en middag på fyra rätter och bädda sedan ner dig i ett av tre canvastält som står placerade precis vid stranden. Alla tält har plats för 4 personer och har sängar, mattor, ljus, lyktor samt element.

Sund Nergården har dels hotellrum, men även två glamping-tält under sommaren. Dessa tält har varsin terrass med en vacker utsikt över sjön Sillen. Det finns hängmatta och utedusch. I priset så ingår det även en två rätters middag och en frukostbuffé.

Island Lodge har sju speciellt designade tält på en privat ö utanför Vaxholm. Här kan du få en riktigt exklusiv skärgårdsupplevelse. Det finns ett matsalstält som serverar gourmetmat. Dessutom så finns det vedeldad badtunna och en bastuflotte. Det ordnas även med aktiviteter så som eldvandring, sälsafari och havskajakturer.

Sjöbergs Retreat finns på ön Mölja, ute i skärgården. Här kan du bo i ett lyxigt canvastält. Det ligger nära vattnet och har dubbelsäng, enkelsäng, el, braskamin, utekök, dusch och mer. Tältet är placerat på en privat tomt. I priset får man med en hemlagad frukost samt lån av cyklar.

Glamping

Glamping eller glamourös camping är som det låter. Det är camping med lyx. Det är ett nytt sätt att leva friluftsliv på kan man säga. Ordet glamping dök upp runt 2005, men företeelsen är inte alls ny! Det har faktiskt funnits sedan 1500-talet. Det var kung James den femte, som slog upp tält i de skotska högländerna. Sedan fyllde han tältet med de bästa möblerna och bekvämligheterna från slottet. Även på 20-talet var glamping på modet när förmögna britter åkte på safariresor och tog med sig allt från badkar till champagne. Tidens glamping är minst lika lyxigt!

Du som hellre bor på hotell

Om du är en person som föredrar hotell eller behöver boende i Stockholm redan nu, du kan här hos oss hitta en mängd olika bra alternativ. Det finns enklare former av hotell till mer lyxigare ställen att bo på. Välj det som passar dig helt enkelt. Du kan söka runt på vår sida efter alternativ. Om du inte hittar det du söker, eller behöver ställa en fråga, eller behöver hjälp med att boka, då är det bara att kontakta oss.

Berns Hotel  Berns Hotel
Berzelii Park, Näckstroemsgatan 8, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    4.5 stjärnor
Från 1627 SEK per natt

Boka hotell
Birka Hostel  Birka Hostel
Luntmakargatan 14-16, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    2 stjärnor
Från 421 SEK per natt

Boka hotell
Bo Hotel  Bo Hotel
Arenavägen 69, Johanneshov
Nära Tivoli Gröna Lund

    3 stjärnor
Från 477 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img