Viator

Stockholms 3 dyraste hotell vs NYC, Dubai och London

De dyraste hotellen i Stockholm är inte alltid de bästa eller mest populära. I en internationell jämförelse urförd av HotellStockholm så har det visat sig att även Stockholms lyxigaste hotell inte är vidare dyra jämfört med 5-stjärniga hotell i Dubai, New York City och London. Stockholms lyxigaste, mest exklusiva och de alldra dyraste rummen kostar ofta drygt 1/3 av vad du får punga ut med för de dyraste hotellen i New York, Dubai och London.

Inte ens 5 stjärnor för två Stockholm hotell i topplistan

Några av de dyrast hotellen i Stockholm har inte ens 4 stjärnor. Det är snarare unika attribut, fantastisk läge och anrik vinkällare som får hotellpriserna att sticka i höjden. Vissa stadsdelar kan ha konferenser och mässor, konserter eller andra typer av arrengemang som drar upp priserna under en viss period. Se därför till att alltid jämföra hotell i Stockholm innan du bokar.

Stockholms dyraste och bästa hotell

Hotell Stockholm har fastställt att stadens bästa eller i alla fall mest valda hotell bland kändisar, Grand Hotel, inte är det mest kostsamma. En genomsnittlig natt på Grand Hotel i Stockholm kostar nämligen ‘bara’ 3000 kr per natt. Här kommer listan över de för närvarande dyraste hotellen under jämförelseperioden*.

-Hotel Stureplan – 6580 kr per natt.
-Gåshaga Sealodge – 5770 kr per natt.
-Hotel Sven Vintappare – 5330 kr per natt.
Genomsnittligt pris i Stockholm: 5890 kr per natt

Dubais dyraste och bästa hotell

Dubai är ju känt för att ha världens enda 7 stjärniga hotell, Burj Al Arab. Medan en natt ofta kan bokas från c:a 12 000-15 000 kr, så finns det vissa perioder då det är avsevärt dyrare. Men Burj Al Arab är inte nödvändigtvis det bästa hotellet för din plånbok eller just den stadsdel som du vill besöka mest. För många av oss på HotellStockholm.com så är Al Qasr Madinat Jumeirah det bästa hotellet i Dubai, medan The Address Dubai Marina är ett av de nyare lyxhotellen med utmärkt adress (uppenbarligen) och bra service för en relativt billig peng (under 2500 kr per natt). Här kommer i alla fall topplistan över de dyraste tillgängliga hotellen i Dubai under jämförelseperioden*:

-Burj Al Arab – 18 470 kr
-Al Maha – 16 820 kr
-Mina A Salam Madinat Jumeirah – 10 090 kr
Genomsnittspris i Dubai: 15120 per natt.

New Yorks dyraste och bästa hotell

NYC och nedre Manhattan i synnerhet har några av världens dyraste och finaste hotell. Med tanke på hus- och lägenhetspriser i centrala New York så är det kanske inte så konstigt att staden tvingas ha höga hotellpriser. Men vilket är det mest prisvärda lyxhotellet i NYC? Vår utsände expert i Manhattan menar att The Peninsula New York, för drygt 7000 kr per natt är ett av de bästa alternativen. Därefter så ska man inte underskatta Mandarin Oriental New York, som kostar drygt 6200 kr per natt. Bäst priser för hotell i New York hittar du här. Men om du går efter devisen ‘dyrast är bäst’ så kommer här topplistan över de dyraste tillgängliga hotellen i Dubai under jämförelseperioden*:

-The Waldorf Towers – 17 700 kr
-The St Regis – 14 010 kr
-Four Seasons New York – 13 270 kr
Genomsnittligt pris i NYC: 14 990 kr per natt.

*Jämförelseperiod och övriga fakta: Undersökningen gjordes den 21-23 juni 2013 och använde priser från hitta hotell i Stockholm, bokningsmotorn på vår egen sajt, samt NY.co.uk och motsvarande källa för Dubai.

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img