Viator

Stockholm Pride 2019

Alla är välkomna till Stockholm Pride

Alla är välkomna till Stockholm Pride

Stockholm Pride är sedan 1998 den största Pridefestivalen i Norden. Festivalen finns för att man vill kunna jobba med att synliggöra hbtq-frågor samt att skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner. Datumet för årets pride är 29/7 till den 3/8.
Det går bra att köpa biljett på flera olika sätt. Bland annat via Tickster men även via biljettkassorna på Pride House eller Pride Park. Hela veckan som Pride är så händer det grejer. Det är aktiviteter, utställningar, uppträdanden och mycket mer. Höjdpunkten är så klart paraden som sker på lördagen. Så varför inte boka in en tripp till Stockholm och var med du också. Om du vill veta mer om festivalen besök besöka Stockholm Prides hemsida.
Saxat från deras hemsida: Stockholm Pride är en ideell, icke vinstdrivande organisation där alla jobbar utan ersättning. Vi arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Pride House

Pride House finns i Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg. Detta hus kommer öppnas upp vid lunch den 29 juli. Här kommer det genomföras en mängd 200 programpunkter. Det kommer att vara debatter, föreläsningar, teater, film, konstutställningar och mycket mer.

Pride Park

Pride Park är festivalens hjärta. Här kan alla samlas, från festivalbesökare till artister, utställare och volontärer. Här går det bra att både äta och dricka gott, så väl som du kan träffa vänner, se uppträdanden och mycket mer. Inne på festivalområdet finns det separata området Kinkykvarteret som riktar sig till den publik som är intresserad av läder, BDSM och fetischism. Kinkykvarteret har 18-årsgräns. Stora scenen ligger mitt i Pride Park och här ser du invigningen, stora artister och avslutningsceremonin. I år kommer bland annat Village People, Pussy Riot, Weather Girls, Icona Pop, Melanie C samt att det kommer vara en hel schlagerkväll full av överraskningar!
Regnbågen heter den mindre scen i Pride Park med standup, poesi, spoken word, teater och succén från förra året; Silent Disco, dansgolv där alla dansar med hörlurar till olika kanaler.

Pride på stan

I hela Stockholm händer det saker med anknytning till Pride. Det är aktiviteter, events med mera under hela veckan, runt om i staden.

Pride Parade

Årets parad sker den 3 augusti klockan 13. Paradvägen går så här i år; Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP. Det brukar vara med runt 50 000 deltagare i denna parad. Du kan anmäla att vara med också om du vill. Som privatperson kan du dessutom gå med i paraden utan att anmäla dig. Det är bara att hitta en ledig lucka, hoppa in och gå med!

Boka hotell

Om det är så att du känner för att vara med under denna vecka med alla festligheter, se då till att skaffa dig ett bra boende. Det finns många bra hotell att välja mellan. Vi har flera olika alternativ och det i flera olika prisklasser. Det du kan göra är helt enkelt att söka runt efter lämpliga alternativ. Är det så att du inte hittar det du söker så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

At Six  At Six
Brunkebergstorg 6, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    5 stjärnor
Från 2911 SEK per natt

Boka hotell
Hobo  Hobo
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    3.5 stjärnor
Från 1067 SEK per natt

Boka hotell
Quality Hotel Globe  Quality Hotel Globe
Arenaslingan 7, Johanneshov
Nära Ericsson Globe Arena

    3.5 stjärnor
Från 1169 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img