Viator

Smaka på Stockholm – Försommarfesten är här

Smaka på Stockholm logo 2015

Den 3-7 juni är det dags för vad som kallas ”Stockholmarnas egen försommarfest”. I 24 år har Smaka på Stockholm haft sin festival i Kungsträdgården i Stockholm.

Med matlagningskurser, kockdueller, cook-alongs, Chefs-table, restaurangtält och nytt för året; Pop-Up Krogen, är Smaka på Stockholm den festival som inviger Stockholms försommar.

Mellan klockan 11.00–23.00 kan du komma och äta, lyssna på livemusik, gå en matlagningskurs eller varför inte bara ta en öl, tillsammans med de runt 350-500.000 andra glada besökare som varje år gästar Kungsträdgården för denna sommarfest.

Årets nyhet är då alltså Pop-Up krogen där några av Sveriges bästa kockar presenterar sina smaker på ett spännande och gastronomiskt upphöjande sätt. Då kockarna förbereder maten ena dagen och serverar den nästa dag får besökarna chansen att komma riktigt nära inpå för att se hur arbetet läggs upp och utförs. Varje kock skapar en varsin signaturrätt samt erbjuder en mindre tre-rätters meny i mini-restaurangen. Några av kockarna som kommer att laga mat i årets Pop-Up krog är Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge.

Och i Chefs table får du chansen att ha en proffskock till bordet. Upp till 14 gäster har möjligheten att få lyssna till och smaka av mat som tillagats av några av Sveriges bästa och mest intressanta kockar. I år gästas Chefs Table bland annat av kockar från Göteborgs stjärnkrog Sjömagasinet.

(c) Fotograf: Peter Backman, Smaka På Stockholm

(c) Fotograf: Peter Backman, Smaka På Stockholm

Vill du bara slappna av med något som får de flesta att dra på smilbanden? Köp din mat för dagen i en av de nyskapande Food Trucks som brukar stå parkerade vid hörnet av Hamngatan och Kungsträdgårdsgatan. Ett fenomen förra året, en självklarhet i år. Tillsammans med färgglada lampor, hög musik och barer bildar de över 10 olika Food Truck‘sen en färgklick i evenemanget.

Vanligen är det mestadels storstadens invånare som besöker Smaka på Stockholm, men varför inte bjuda hit hela Sverige? Bor du inte i Stockholm är detta ett ypperligt tillfälle att fira in sommaren på, så kom hit och njut av god mat, bra musik och underbar atmosfär. Är du nyfiken och matintresserad, eller kanske bara hungrig och på humör för god stämning och bra musik, så har vi övernattningsmöjligheterna.

Här listar vi tre olika hotell-alternativ

Budgetalternativet: Om du vill lägga mer pengar på mat och festivalen och lite mindre på boende – prova då trestjärniga Alexandra Hotel på Magnus Ladulås Gatan. Beläget nära Medborgarplatsen som antingen tar dig till centrala Stockholm med t-bana på ca 5 minuter alternativt en långpromenad via Slussen.
Datumet 4/6 2015 har passerats, så prova istället att söka efter lediga hotell ett annat datum.

Mellanalternativet: Om du vill bo lite närmare festligheterna – prova då fyrstjärniga Nordic Light Hotel på Vasaplan. Med gångavstånd till Kungsträdgården har du även hela centrala Stockholm vid din tröskel med närhet till Centralstationen och Casino Cosmopol.

Nordic Light Hotel  Nordic Light Hotel
Vasaplan 7, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell

Lyxhotell: Prova då prisvärda femstjärniga Sheraton Stockholm Hotel på Tegelbacken. Centralt läge med alla tänkbara bekvämligheter.

Sheraton Stockholm Hotel  Sheraton Stockholm Hotel
Tegelbacken 6, BOX 195, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    5 stjärnor
Från 1655 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img