Viator

Skifs vs Körberg – ett revanschmöte på Skansen

Björn Skifs och Tommy Körberg tar över Sollidenscenen nästa helg

Björn Skifs och Tommy Körberg tar över Sollidenscenen nästa helg

26 augusti 1966 vann Björn Skifs och Slam Creepers Sveriges Radios popbandstävling på Skansen i Stockholm. På andra plats kom Tommy Körberg och hans band Maniacs. Sedan dess har de två giganterna inte stått på scen tillsammans, förrän nu.

Nu på fredagen den 26 augusti 2016, exakt på dagen 50 år efter första mötet, ställer de sig mot varandra på Sollidenscenen igen med showen Skifs vs Körberg - Revanschen på Skansen.

På grund av det extrema intresset har två extraföreställningar också satts in på lördagen och söndagen.

 

Legendarisk utomhusscen

Det hela började med att Tommy Körberg dök upp mitt under Björns succéföreställning “Lite nu och då” den 16 mars på Göta Lejon och utkrävde revansch. Skifs antog utmaningen och nu blir det verklighet.

Upplev ett historiskt mästarmöte på en legendarisk utomhusscen i augusti när Stockholm är som allra vackrast. Två av landets mäktigaste röster, uppbackade av varsin orkester, drabbar samman i en musikalisk batalj.

Exakt vad som kommer hända vet vi ännu inte men vi kan nog räkna med mycket bra musik och anekdoter från 60-talet samt en stor dos humor. En sak är i alla fall säker – det kommer att bli episkt!

 

Biljettrusning

Skifs vs Körberg – Revanschen på Skansen sålde slut redan första dagen. Detta trots att arrangörerna utökat antalet platser med specialbyggda läktare. På grund av publiktrycket satte de därför in en extraföreställning dagen efter, lördagen den 27/8. Till den finns bara ett fåtal platser kvar så nu har de även släppt biljetter till en tredje och sista konsert söndag 28/8. Det blir absolut sista chansen att kunna se giganterna ihop på Solliden, 50 år efter deras första möte.

Om du inte redan köpt biljetter gör du det här.

 

Bo nära Skansen

Med tanke på hur stor yta Djurgården och Södra Djurgården faktiskt upptar av Stockholm stad så är det förvånansvärt få hotell här – men de som finns är desto bättre! Här följer några av våra favoriter.

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.

 

Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img