Viator

Pride sker digitalt

Pride sker digitalt i år

Pride sker digitalt i år

Då allt är som det är detta år, på grund av corona, så är det mycket som inte blir av som ”vanligt”. Pride är en av dessa saker. Dock kommer det att bli en digital Pride. Den vanliga Prideveckan och paraden har alltså ställts in, men du kan njuta av det ändå, i digital form, det mellan 31 juli och 2 augusti.

Dragdinner och mycket mer

Det kommer ske en del evenemang i staden. En kul grej är Dragdinner, som kommer att ske på Djurgården och Pop House vid Abba-museet på lördag. Där kommer dragqueens att showa mellan borden för middagsgästerna från 19–21. Det går även att delta i det så kallade ”klackracet”, som, är en tävling i högklackat på restaurangen. Denna dragmiddag är ett samarbete med Cirkus och tanken är att eventet ska poppa upp vid flera tillfällen framöver.

Andra som även de arrangerar Pride-event är bland annat Trädgården på Söder. För tredje året i rad bjuder klubben in Tommie X till att göra sitt ”Dance Party” och festen startar klockan 14 på lördag.

Det går även bra att se den digitala paraden på en krog i stan. Du kan till exempelvis göra det på Mälarpaviljongen på Kungsholmen. Där sänds paraden på storbildskärmar och vissa skärmar riktas även mot Riddarfjärden.

Digitala Pride

På fredag den 31 juli inleds Stockholm Pride Summer Stream. Det är den digitala festivalen som kommer att sändas live på Stockholm Prides hemsida samt även via Facebook. Om du kollar på dessa sändningar så kommer det bland annat att bli framträdanden från artister, hälsningar från politiker och mycket mer.

Det blir ingen traditionell parad där människor tågar fram genom Stockholm på lördagen så som det brukar vara varje år. I stället arrangeras en digital parad som livesänds mellan 12 och 14. Det kommer att inledas med ett tal från kronprinsessan Victoria och sedan bjuds tittare på intervjuer i en studio med hälsningar från bland annat politiker, hbtq-profiler och artister. Även den går att följa via Stockholm Prides hemsida eller på deras Facebook.

Om du följer paraden så kan du även lägga ut bilder under #taggaochflagga samt checka in på Stockholm Pride klockan 13.

Njut av Stockholm

Om du vill så kan du så klart komma till Stockholm och njuta av allt annat som staden har att erbjuda. Det kommer som sagt ske en del Pride-relaterade evenemang runt om i staden. Självklart enligt alla restriktioner som finns. Sedan så har ju Stockholm även en mängd annat att se och göra. Om du vill läsa mer om sevärdheter och annat, kolla in våra tidigare nyheter.

Boka hotell

Om du vill ha ett bra boende under vistelsen i Stockholm, se då till att boka hotell. Det kan du göra här hos oss. För att hitta bra alternativ är det bara att söka runt på vår sida. Det finns hotell för alla smaker och plånböcker här hos oss. Om du inte hittar det du letar efter eller om du har frågor, kontakta oss gärna. Så ska vi se till att svara eller hjälpa dig med det du behöver.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img