Viator

På gång i Stockholm under mars månad

Besök Stockholm i mars

Besök Stockholm i mars

Funderar du på att ta dig till huvudstaden under nästa månad och funderar på om det händer något särskilt? Här nedan kan du ta del av en del saker som händer och sker under mars månad i Stockholm.

Tempo dokumentärfestival

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentärfilm, radio och samtal och startade 1998. Festivalen äger rum varje år i mars med ett 70-tal filmer, radiodokumentärer och seminarier och lockar årligen cirka 10 000 besökare. Precis som förra året kommer delar av festivalen att finnas tillgängliga för att kolla på digitalt.

Adidas premiärmilen

25 mars så är det dags för Adidas premiärmilen. Det är ett lopp på 10 km, som blir något av en inofficiell invigning av långloppssäsongen i Stockholm. Loppet är årets första i sitt slag, och fungerar även som seedningslopp för Adidas Stockholm Marathon i juni. Banan ligger i norra delen av Djurgården och har både natur och tätort.

Nordiska Trädgårdar – Trädgårds-expo

Nordiska Trädgårdar passar dig som gillar allt som har med trädgård att göra. Det är en fantastisk mötesplats för gröna fingrar och trädgårdskonst, kreativa idéer och praktiska tips, teknik och botanik. Här kan du få gott om inspiration till din egen trädgård. Bland annat kommer det vara många inspirerande utställningar samt även en mängd seminarier. 30 mars är datumet!

Stockholm International Filmfestival Junior, 27 mars – 3 april

Barnupplagan av Stockholms filmfestival fokuserar på bra filmer för barn och unga vuxna. Förutom fantastiska filmer från hela världen, arrangerar festivalen flera workshops och kurser för att inspirera nästa generations berättare och filmskapare.

Inspirerande vinterutställningar

Passa även på nu att utforska Stockholms breda utbud av museer, eftersom många nya utställningar har öppnat. Bland annat har du dessa:
Bowie av Sukita – Från London till Japan
Bowie av Sukita. Masayoshi Sukitas oförglömliga fotografier av David Bowie visas för första gången i Sverige, i en stor retrospektiv utställning på Kulturhuset Stadsteatern, 27 januari till 15 juni
Nationalmuseums stora vinter-/vårutställning är Trädgården – Sex århundraden av konst och natur. Upplev hur trädgårdar har porträtterats i konst, i verk av Vincent van Gogh, Claude Monet, Carl Larsson, Emma Heller, Peter Frie och många fler. 23 februari – 27 augusti på Nationalmuseum.
2023 är det 500-årsjubileum av Gustav Vasas kröning 1523, och nuvarande regenten Carl Gustav XVI:s 50:e år som kung efter sin himmelsfärd 1973. Bland de många firandet finns en ny retrospektiv utställning på Kungliga slottet i Stockholm, Vasa till Bernadotte – Culture i rikets tjänst. 10 mars 2023 – 7 januari 2024.

Boka hotell

Oavsett om du besöker Stockholm för något av de eventen ovan, eller bara för att ha ett par härliga dagar i huvudstaden, så är det ju bra att även se till att ha ett passande boende. Här hos oss kan du hitta en hel del olika hotell, i en mängd olika prisklasser. Du kan söka fram dessa på olika sätt. Fundera på om du vill ha ett enklare alternativ eller om du vill lyxa till det med ett hotell med spa. Du kan även kontakta oss om det är så att du har några frågor.

Biz Apartment Gärdet  Biz Apartment Gärdet
Sandhamnsgatan 67, Stockholm
Nära Värtahamnen

    4 stjärnor
Från 1293 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img