Owe Thörnqvist firar sin 90-årsdag med Fest & Final

Kom till Stockholm och fira Owe Thörnqvist

Kom till Stockholm och fira Owe Thörnqvist

Owe Thörnqvist har hunnit med mycket under sina år. Nu fyller han 90 år och det ska firas rejält. Platsen är Skandiascenen, Cirkus Djurgården. Datumen är 12 mars, 13 mars och 17 mars. Första delen av kvällen står Owe för själv, efter pausen kommer det mer firande med ett gäng gästartister. Missa inte att köpa din biljett till detta! Hotellet bokar du med oss!

Owe Thörnqvist

Owe Thörnqvist föddes den 12 mars 1929 i Uppsala. Han är en svensk sångare, musiker och låtskrivare och är idag 90 år gammal fortfarande aktiv! Hans karriär startade 1953 och han var en av de första att lansera rockmusiken i Sverige. Bland kända låtar av denna man finns ”Rumba i Engelska parken”, ”Dagny”, och ”Varm korv boogie”. Owe deltog under 2017 i Melodifestivalen och är den äldsta deltagaren någonsin.

Ett axplock vad Owe har hunnit med under sina år är detta:

 • Egna revyer i hemstaden Uppsala
 • Skrev och framförde egenproducerad rock före Elvis (-54) skrev musik och låttexter i Knäppupp (62-63)
 • Gjort krogshower med de stora primadonnorna Eva Rydberg och Lill Lindfors och Anna Sundqvist
 • Givit tusentals shower i Folkparkerna
 • Gjort reklamfilmer för Mazetti och Bronzol
 • Sparrat Ingemar Johansson
 • Skrivit låtar till ett antal revyer
 • Medverkat i The Flintstones i USA -63 med Vilma
 • Toppat låtlistorna med succéer som Varm korv boogie, Svartbäckens ros, Ett litet rött paket, Hjalmar Bergström, Dagny, Loppan, På festplatsen etc.

År 2016 blev han invald i Swedish Music Hall of Fame.

Festligheterna på Cirkus sker på Owes födelsedag 12 mars och dagen efter 13 mars klockan 19:30 samt 17 mars klockan 17:00. Längd på det hela är 2 timmar och 30 minuter inklusive paus. Det går även att boka ett tillhörande menypaket till showen om ni vill äta under tiden.

Läs våra nyheter

Vi skriver varje vecka om olika saker som händer och sker i Stockholm. Detta kan du läsa genom att kolla in våra nyheter. Det gör att du kan hitta en massa nya roliga saker att se och uppleva. Vi försöker hela tiden tipsa om bra sevärdheter så väl som tips på konserter, events, matställen, barer, och mycket mer. Vi skriver även en del om sevärdheter som Stockholm är känt för så väl som sevärdheter du kanske inte visste fanns. Så det är en bra idé att besöka och läsa våra nyheter varje vecka!

Boka hotell

Är det så att ni vill vara med och fira Owe på hans stora dag, när han fyller 90, se då till att skaffa en biljett till denna show! Sen är det inte fel att även boka en natt på hotell. Det kan vara skönt att sova ut i en skön säng efteråt. Här hos oss finns det många bra alternativ du kan boka. Det finns flera bra hotell nära Cirkus om du föredrar det, men även andra alternativ i övriga stan. Du kan söka runt efter olika alternativ här på vår sida. Om det är så att du har några frågor eller behöver hjälp så går det bra att kontakta oss.

Hotel Kung Carl, BW Premier Collection  Hotel Kung Carl, BW Premier Collection
Birger Jarlsgatan 21, Stockholm
Nära Kungliga Operan

  4 stjärnor
Från 1186 SEK per natt

Boka hotell
NOFO Hotel, BW Premier Collection  NOFO Hotel, BW Premier Collection
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

  4 stjärnor
Från 1453 SEK per natt

Boka hotell
Pop House Hotel, BW Premier Collection  Pop House Hotel, BW Premier Collection
Djurgardsvagen 68, Stockholm
Nära ABBA The Museum

  4 stjärnor
Från 2183 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img