Viator

Nytt hotell och upprustning av Östermalms saluhall

Östermalms saluhall genomgår just nu en renovering

Östermalms saluhall genomgår just nu en renovering

Mellan 2016 och 2019 har det och pågår det en renovering av Östermalms saluhall. Man räknar med att vara helt klar under 2019. I samband med detta bygger Hotel Diplomat ett systerhotell i anslutning till saluhallen. Detta hotell ska heta Villa Dagmar. Man räknar med att kunna slå upp dessa dörrar under sommaren 2019. Hotellet nära saluhallen kommer att ha gångavstånd till natursköna Djurgården, pulserande Stureplan, shopping, prisbelönta restauranger och den helt nyrenoverade Östermalms saluhall. Hotellet räknar med att ha 70 rum och sviter, event-och mötesrum, spa, en blomsterbutik och en levande restaurang med bar.

Renovering av en anrik saluhall

Östermalms saluhall är från 1888 och har blivit utsedd till världens 7e bästa saluhall under 2007. I denna saluhall finns det 17 handlare, många familjeföretag som drivits av olika generationer. Denna saluhall erbjuder förstklassiga råvaror och mat från svenska och internationella kök.  Projektet med att renovera denna saluhall är en del av stadens Vision 2030 om ett Stockholm i världsklass och arbetet med att förbättra hela platsen kring Östermalmshallen med intilliggande gator och torg.

När man nu renoverar saluhallen har en tillfällig saluhall satts upp på Östermalmstorg. Renoveringen av saluhallen ska gå varsamt till, då det är en anrik byggnad. Tanken är att man ska utgå från byggnadens tidstypiska karaktär och traditionella värden. Renoveringen innebär att man kommer binda samman Östermalmshallen med grannfastigheten som finns söder om själva huvudbyggnaden. Man ska ta fram två inglasade innergårdar samt ha omgivande restauranger och entré mot Nybrogatan. Sedan kommer som sagt saluhallen att integreras med det nya hotellet som även det håller på att uppföras i grannfastigheten på Nybrogatan. Det kommer att bli riktigt bra när det är färdigt!

Så det är ju bra att man fram tills det är klart kan handla ändå. Det gör att du kan besöka Stockholm redan nu samt sedan boka en resa till hit för att se den färdiga saluhallen.

Upptäck övriga Stockholm

Tills att saluhallen är färdigrenoverad och det nya hotellet står klart så finns det så klart en massa annat att se och göra i Stockholm, så väl som att det finns en mängd andra bra hotell att boka in sig på. Kika gärna under våra nyheter  för att hitta sevärdheter och aktiviteter som passar dig. Vår huvudstad har ju som sagt en hel del att erbjuda. En de saker du kanske redan sett, men det finns säkert nya saker du inte upptäckt ännu. Du kan söka runt på vår sida med för att hitta bra boenden och det i alla prisklasser. Det finns lyxiga alternativ så väl som att det finns budgetalternativ. Det gör att du med största säkerhet kan hitta det hotell som passar dig. Du kan även välja att kontakta oss om det är så att du har några frågor eller vill ha hjälp med att boka. Vi ska göra vårt allra bästa för att kunna hjälpa dig. Det med det mesta som har med hotell, bokningar och annat att göra.

 

Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 1373 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Diplomat  Hotel Diplomat
Strandvagen 7c, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3138 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img