Viator

Nyöppnade Haymarket by Scandic i Stockholm förenar dåtid, nutid och framtid

Frank Fiskers, VD och Koncernchef Scandic, och Lars Sandberg, inviger Haymarket by Scandic

Frank Fiskers, VD och Koncernchef och hotelldirektör Lars Sandberg, inviger Haymarket by Scandic

Stockholms nya hotellklassiker Haymarket by Scandic öppnade dörrarna med pompa och ståt den 10 maj. Hotellet, som ligger på Hötorget i centrala Stockholm, är så mycket mer än ett hotell – det är en destination i sig.

Till Haymarket kommer man inte bara för att bo och bor inte bara för att sova; inspirerande miljöer och spännande restauranger gör hotellet till en pulserande mötesplats.

Beläget i det klassiska PUB-huset från 1920-talet bjuder hotellet in till en resa ända från the roaring twenties till dagens datum. 

Historisk byggnad återfår sin klassiska charm

Dåtid, nutid och framtid förenas på ett spännande sätt i hotellets olika delar i byggnaden som var ett av Sveriges äldsta varuhus. Vackra art deco-detaljer har restaurerats till perfektion och återskapats för att åter ge den historiska byggnaden sin tidlösa och klassiska charm.

Tidstypiska detaljer som mönster i golv, trappräcken och gallerikänslan i entrén står i stark kontrast mot moderna designelement och materialval. Inspirationen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo, som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i samma byggnad.

 

‘Utanför ramarna’

-Haymarket är vår mest spännande satsning hittills och tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. I och med den här satsningen går vi utanför ramarna och skapar ett hotell med individuell karaktär och unika upplevelser. Människorna, maten, inredningen och atmosfären låter dig smaka på livet, säger Lars Sandberg, hotelldirektör på Haymarket.

Den exklusiva känslan syns tydligt i möbler och inredning med juvelfärgad sammet, krom, marmor och mässing och hotellets tapeter samt textilier som mattor, överkast och gardiner är speciellt framtagna. På Haymarket har konsten en central del i inredningen och originell fotokonst sätter en personlig prägel på rummen.

 

Smakupplevelse utöver det vanliga

För såväl inresande gäster som stockholmare är Haymarkets restaurangkoncept en smakupplevelse utöver det vanliga. Detaljer från husets ursprungliga glansdagar skapar rätt atmosfär i restaurangerna där tre noga utvalda och utvecklade koncept erbjuds: heladagen-haket Gretas, det amerikanska brasseriet Paul’s och baren Americain med karibiska influenser. Hotellgästen som inte känner för att gå ner till baren kan lyxa till det ordentligt och boka en in-room bartender med en klassisk barvagn till rummet.

-När vi utvecklade koncepten studerade vi bland annat mathistoria, kulturella händelser, utvandring, politik och hur dessa faktorer påverkat restauranger och barer under tidigt 1900-tal. Utifrån detta har vi skapat ganska klassiska men ändå unika och moderna verksamheter som inte hittas under samma tak någon annanstans, fortsätter Lars Sandberg.

 

Hotellinformation

Haymarket har 405 rum varav 16 sviter, en eventvåning samt en högklassig svit på 50 kvm med tillhörande privat takterrass. Dessutom rymmer hotellet ett garden gym och en exklusiv och intim biosalong som sätter guldkant på vistelsen.

Haymarket öppnade för övernattande gäster den 10 maj. Den 13 maj välkomnades allmänheten till Americain och Gretas samt till Paul’s middagsservering och förra måndagen (16/5) öppnade Paul’s även för lunchgäster.

 

›› Sök lediga rum på Haymarket by Scandic här

 

Haymarket by Scandic  Haymarket by Scandic
Hötorget 13-15, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1663 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img