Viator

Nyårsafton i Stockholm

Fira in det nya året i Stockholm

Fira in det nya året i Stockholm

Ut med det gamla, in med det nya. Att fira nyårsafton i Stockholm är inte fel! Nu är det snart dags att se fram emot ett nytt ljust år fullt av möjligheter. Om du funderar på att tillbringa nyårsafton i Stockholm finns det flera evenemang och offentliga firanden som äger rum i centrala Stockholm. Den älskade nyårsafton på Skansen Friluftsmuseum och en nyårskonsert på Kungliga Operan till exempel. Och om du föredrar att fira omgiven av Stockholms skärgård erbjuder Strömma en nyårskryssning och Djurönäset håller en nyårsgala.

Titta på fyrverkerier i Stockholm

Vid midnatt på nyårsafton förvandlas himlen över Stockholm till en gobeläng av bländande färger och sprakande fyrverkerier. Om du råkar befinna dig i de centrala delarna av Stockholm och vill ha bra utsikt över firandet finns det flera fina utsiktsplatser. Några av de mest populära är:

Skinnarviksberget
Fjällgatan
Monteliusvägen
Vita Bergen
Mosebacketerassen
Vanadislunden

Restauranger och klubbar

Stockholm är fullt av bra alternativ om du vill fira årets största festkväll i en fantastisk miljö. Njut av en lyxig nyårsmiddag med utsökt mat och dryck i härligt sällskap, skåla för det nya året och dansa sedan hela natten.

Oavsett om du föredrar en lugnare nyårsmiddag eller letar efter en stor fest, har Stockholms restauranger, barer och nattklubbar ett underbart nyårsfirande för dig.

Fat Cat Brasserie
Vad sägs om att fira det nya året med vad som kan vara stadens bästa utsikt som bakgrund? Då ska du spendera din nyårsafton på Fat Cat. Det är en asiatisk brasserie som serverar innovativ japansk och koreansk mat och du hittar restaurangen i en av Hötorgskraporna i hjärtat av Stockholm.

Kvällen börjar med en välkomstdrink, show och middag. När det närmar sig midnatt förvandlas festligheterna till bubblor, livemusik och en nedräkning ute på den härliga takterrassen. När du skålat och välkomnat det nya året med stil är det dags för DJ och fest till kl 03!

Södra Teatern
Södra Teatern vid Mosebacke är ett av stadens klassiska nöjesställen. Och givetvis så bjuder de på en storslagen fest på årets sista dag. De har fyllt huset med de bästa DJ:s i stan, såväl som gäst-DJ:s från Belgien, Norge, Spanien och Tyskland. Förutom dans, dans, dans har lokalerna även laddats med bland annat filmprogram, karaoke, och mycket mer.

Grand Hôtel
Om du letar efter ett storslaget nyårsfirande i stadens finare salonger är det historiska Grand Hôtel ett givet alternativ. Detta magnifika femstjärniga hotell har legat på bästa tänkbara läge vid vattnet, med en fantastisk utsikt över Stockholms Kungliga Slott och Gamla Stan sedan 1874.
Grands exklusiva nyårsmiddag serveras i anrika Vinterträdgården och erbjuder delikatesser som hummer, Kalixrom, filé och champagnetryffel. Den högklassiga maten ackompanjeras även av svängig underhållning från sångerskan Evelina Olsén med sitt storband. Vid middagen är musiken tystare och mer stämningsfull, men efter desserten ökar tempot när det är dags att dansa. Grand är också ett perfekt ställe att titta på fyrverkerierna vid midnatt.

Fira traditionellt på Skansen

”Ring, vilda klockor, ut mot himlen, ut mot frostigt ljus och nattens moln. Ring, klockor, ut mot vilda himlen: ett år nu dör i denna natt. Ring ut det gamla året och ring in det nya, ring klockor, ring lycka över snöig vidd….” När du hör orden från Alfred Tennysons klassiska dikt tänker du förmodligen på Skansen, stadens mest kända plats att fira nyår i Stockholm. Nyårsfirandet går tillbaka till 1895 och är en återkommande tradition för många. Och eftersom det även direktsänds av Sveriges TV (SVT) så firar man faktiskt nyår med hela Sverige.
Skansen arrangerar Stockholms största publikevenemang på nyårsafton. På plats vid Sollidenplan kan du se hela staden samtidigt som du njuter av ett fullspäckat program med underhållning från några av Sveriges mest kända artister. Klockan tolv läser en känd profil som vanligt nyårsdikten, i år skådespelerskan Lena Olin, och sedan är det bara att fortsätta festen så länge man orkar.

Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img