Ny krog på gång att öppna

Njut av god mat i Stockholm

Njut av god mat i Stockholm

Joakim Sindahl, Jesper Kvarnefält, Richard Poland och Kim Kvarnefält är grabbar som tillsammans driver krogarna Barabao och Ichi. De har nu nya planer på gång, att tillsammans med kockarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren starta upp en ny krog. Dessa båda kockar har ett förflutet på bland annat Esperanto, Grus Grus och Café Nizza. Stället som detta gäng tagit över är Pet Sounds bars lokaler.  Krogen de ska öppna ska heta Symbios och just nu så håller man på att riva och bygga om för fullt. Det som ska ske är att de vill skapa en ljus matsal på traditionellt manér. Källaren är stängd från början men längre fram kan det bli tal om att bygga matstudio här nere. Det finns även planer på menyn och den kommer att bli klassisk med influenser från Norden och Frankrike. Det ska gå att välja en färdig meny för ungefär 500 kronor eller för-huvud och efterrätter. De kommer även att erbjuda affärsluncher.

Gastrologik har fått en Michelinstjärna till

Det har skett en del på restaurangfronten i Stockholm. Två Michelinställen har gått i konkurs, men, Gastrologik, som tidigare ”bara” hade en stjärna i Guide Michelin, har nu fått en till, så att de nu har två! Sedan så fick Frantzén behålla alla sina tre stjärnor och de är enligt Guide Michelin landets främsta krog. De restauranger med en stjärna behöll dem med, dessa är Ekstedt, Agrikultur, Operakällaren och Sushi Sho.

Restauranger du inte behöver boka bord till

Många gånger är det så att man kanske vill ut och äta middag. Det är ofta så att man måste boka bord eller reservera innan. Det finns dock flera ställen i Stockholm där du inte behöver göra det. Det kan vara skönt om du är ute i sista minuten!

Här är åtta krogar som inte behöver förbokas:

Babylon – Adress: Björns trädgård, Södermalm.

Meno Male – Adress: Hantverkargatan 14, Kungsholmen, och Roslagsgatan 15, Vasastan.

Soldaten Svejk – Adress: Östgötagatan 35, Södermalm.

Peppar – Adress: Torsgatan 34, Vasastan.

Folii – Adress: Erstagatan 21, Södermalm.

Phil’s burger – Adress: Fleming­gatan 49, Kungsholmen.

Bistrot Paname – Adress: Hagagatan 5, Vasastan.

Bananas – Adress: Skånegatan 47, Södermalm.

Sedan finns det så klart en massa andra trevliga restauranger att besöka. En del av dem har bordsbokning, andra inte. Det går ofta att hitta den informationen på deras egna hemsidor eller genom att ringa och kolla.

Boka hotell

Till Stockholm passar det att åka året runt och det finns mycket att se och göra här i denna stad. Bra mycket mer än bara äta mat, även om det är en viktig del det med. Under våra nyheter hittar du en massa bra tips på saker att göra, eller se, samt att du här hos oss kan boka ditt boende. Varför inte komma hit till Stockholm ett par dagar, testa en eller flera krogar ovan samt hitta på en massa annat skoj. Sök runt på vår sida efter bra hotell eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 1373 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 901 SEK per natt

Boka hotell
NOFO Hotel, BW Premier Collection  NOFO Hotel, BW Premier Collection
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1453 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img