Viator

Museer och konst

Besök Liljevalchs

Besök Liljevalchs

I Stockholm finns det ett varierat och rikt kulturliv och en hel del att se och upptäcka. Det finns flera museer och så klart Liljevalchs konsthall. Alla är tillgängliga året runt för alla. Att besöka Stockholms museer är gratis och det kostar en liten peng att gå in på Liljevalchs.
På Stadsmuseet kan du upptäcka Stockholms och stockholmarnas historia. Här finns det en mängd olika utställningar och program, dock kommer Stadsmuseet att vara stängt för renovering och öppna igen den 18 januari 2019 och då ha en ny permanent utställning. Medan de har stängt så kommer det ändå att finnas en del program utanför huset. Det kommer bland annat vara stadsvandringar, samt att museilägenheterna kommer vara öppet under helgerna. Det kommer även vara lokal verksamhet i Farsta. På digitala Stadsmuseet kan du utforska samlingarna de har, fast på nätet!
Medeltidsmuseet är ett trevligt museum där du kan lära dig mer om Stockholms uppkomst och den medeltida utvecklingen. Samlingarna som finns på detta museum är uppbyggda runt fasta fornlämningar som frilades under arkeologiska undersökningar av Helgeandsholmen under 1978-1980.
Missa inte heller att besöka Stockholms stadshus, som ligger på Kungsholmen. Det är en av Sveriges vackraste och mest berömda byggnader. Stadshustornet är 106 meter högt och öppet under sommaren. Det finns även flera visningssalar, som Blå hallen och Gyllene salen. Där kan du få guidad visning.
Söder om Stockholm så finns Skogskyrkogården. Den är upptagen på Unescos världsarvlista och är väl värd ett besök, på egen hand eller med en guide.
Liljevalchs konsthall ligger på Djurgården och här finns det konst och annat och det i minst 4 olika utställningar om året. Det är både välkända konstnärer och helt nya namn som visas.
I Stockholm finns det även en mängd offentlig konst och även litterära skyltar är uppsatta lite varstans med citat från olika författare.
Kolla våra nyheter
Om du vill ha tips på fler museer, ateljéer och liknande så har vi fler artiklar inom detta ämne. Det under våra nyheter. Där kan du även hitta artiklar som rör andra saker som händer och sker i Stockholm. Vi skriver om det mesta och tipsar mer än gärna om olika saker att göra och se. Så vill du få lite bra tips på saker att hitta på eller ställen att besöka, då är det bra att kolla in våra nyheter.
Boka boende
Om du vill upptäcka Stockholms utbud av konst och museer eller vill se hela staden i sig så är det ett bra alternativ att boka in ett bra boende. Det finns här på vår sida en mängd bra alternativ. Det är hotell i flera olika prisklasser samt spridda över olika stadsdelar i Stockholm. Välj det alternativ som passar dig och dina krav på ett bra boende. Du kan söka runt på vår sida på egen hand eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig. Vi kan svara på dina frågor så väl som att vi kan hjälpa dig med att boka ett hotell.

Central Hotel  Central Hotel
Vasagatan 38, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1555 SEK per natt

Boka hotell
First Hotel Fridhemsplan  First Hotel Fridhemsplan
St Eriksgatan 20, Kungsholmen, Stockholm
I Stockholm (Kungsholmen)

    3.5 stjärnor
Från 1225 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img