Viator

Missa inte Peter Jöback i huvudrollen i Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera återvänder äntligen till Sverige

The Phantom of the Opera återvänder äntligen till Sverige

Världens mest storslagna musikal kommer till Sverige! Andrew Lloyd Webbers originalproduktion The Phantom of the Opera från West End och Broadway kommer nu äntligen till Sverige med svensk översättning och ensemble.

Premiär sker på Cirkus i Stockholm nu på onsdag den 14 september – det är då 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London.

 

Peter Jöback i titelrollen

Peter Jöback spelar titelrollen som the Phantom, en roll som han hyllats för både i Londons West End och på Broadway i New York. Han är en av de mycket få som gjort rollen på båda sidor om Atlanten.

-Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på Broadway och West End få ta denna klassiker tillbaka till Sverige igen, säger Peter Jöback.

L’Opéra Garnier i Paris är det majestätiska operahuset där musikalen utspelar sig. Det är den klassiska berättelsen om den passionerade kärlekshistorien mellan the Phantom och balettdansösen Christine Daaé.

The Phantom of the Opera spelades på Oscarsteatern i Stockholm mellan 1989-1995 och blev då en av vårt lands största musikalsuccéer. Äntligen återvänder den till Sverige och spelas på Cirkus i Stockholm endast under en begränsad tid fram till den 18 december.

 

En av tidernas mest framgångsrika succéer

-70 stora teaterutmärkelser – däribland tre Olivier Awards, sju Tony Awards, sju Drama Desk Awards och tre Outer Critic Circle Awards.
-Har spelats i 151 städer, 30 länder och har hittills översatts till 13 språk.
-Mer än 140 miljoner besökare har sett den över hela världen.
-Urpremiär i London 1986 och firar 30-årsjubileum under 2016.
-Musikalen som spelats längst på Broadway.
-Den majestätiska scenografin som ska efterlikna Parisoperan innefattar bland annat en kristallkrona som byggts av 6000 prismor, är tre meter bred och väger ett ton.
-Föreställningen använder 230 kostymer, 22 scenbyten, 281 ljuskandelabrar och 250 kg torr-is och 10 st dim- och rökmaskiner.

 

Bo nära Cirkus

Cirkus ligger på Djurgården i centrala Stockholm och med tanke på hur stor yta Djurgården och Södra Djurgården faktiskt upptar av Stockholm stad så är det förvånansvärt få hotell här – men de som finns är desto bättre! Här följer några av våra favoriter:

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img