Viator

Mexikansk krog i Stockholm öppnar i juli

Snart kan du njuta av god mexikansk mat i Stockholm

Snart kan du njuta av god mexikansk mat i Stockholm

Snart öppnar Chelas i Hornstull. Det är en restaurang med fokus på det mexikanska köket. Bakom denna satsning står syskonen Amelia och Victor Handal och vännen Kaveh Sedigh. Utöver god mexikansk mat kommer de även ha bra viner som matchar samt god tequila. Platsen som restaurangen kommer ligga på är Verkstadsgatan 4 i Hornstull. Tidigare låg baren Bitter Pills just där. Bland annat kommer det vara en bar med handmålat blå-vitt kakel, som kommer att tankarna till en cantina medan matsalen, som kommer att ha plats för cirka 30 personer, blir mer rustik.

Kärleken till mexikansk mat

Syskonen Amelia och Victor Handal och vännen Kaveh Sedigh har en gemensam kärlek till mexikansk mat och det sträcker sig tillbaka till deras barndom. Kaveh Sedigh växte upp i San Diego, Kalifornien, nära Mexiko och Amelia och Victor Handal i Honduras, i Centralamerika, vars matkultur delar mycket med den mexikanska.
Dessa grabbar träffades för 14 år sedan då de båda började på Kungsholmens gymnasium. De kom snabbt in på just mexikansk mat. Under denna tid var det inte så många restauranger i Stockholm som serverade mexikansk mat. Vännerna saknade denna mat och det var svår att hitta den mat de var vana vid att äta. Det gjorde att de fick en dröm om att öppna upp en egen mexikansk restaurang.
Genom åren har de alla jobbat inom restaurang vid olika tillfällen, men det var först förra året som de bestämde sig för att göra verklighet av drömmen.
Amelia jobbade som chefssommelier på Maldiverna när Victor och Kaveh ringde henne och sa att de hade hittat det perfekta stället för att starta upp en egen restaurang på. Hon var helt enkelt tvungen att komma hem.
Nu är det inte så lång tid kvar innan det är dags att öppna upp. Namnet Chelas som restaurangen heter är mexikansk slang för öl.
Kökschefen kommer vara José Manuel Cruz, som har som kock i drygt ett decennium både i Sverige, Frankrike och Mexiko. Han vill visa att mexikansk mat är bra mycket mer än bara tacos. Det kommer så klart finnas det på menyn, men det kommer även finnas ceviche, soppor, ris och en traditionell kaktussallad. Det kommer finnas mat från alla olika delar av Mexiko.
Det kommer även att finnas bra viner från Argentina och Chile, samt ett par från Spanien. Sedan blir det mycket tequila och mezcal och andra spritdrycker från den delen av världen.
Chelas öppnar officiellt den 26 juli på Verkstadsgatan 4 i Hornstull.

Boka hotell

Om du tycker det låter spännande att testa på denna nya restaurang, se då till att komma till Stockholm. Det finns ju dessutom en mängd roliga saker att göra i denna stad under sommaren. För tips på evenemang, sevärdheter och saker att göra, kolla våra tidigare nyheter. Här hos oss kan du även hitta det perfekta hotellet. Det går att söka runt på flera olika sätt. Det finns både budgetalternativ och lyx samt hotell i prisklasser där emellan. Om du inte hittar det du söker, då är du varmt välkommen att kontakta oss.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img