Marriott Hotels får miljonböter för WiFi-hotspot störning

mariott logo
Hotellkedjan Marriott får böta drygt 4.3 MSEK av Amerikanska FCC efter att de försökt störa hotellgästers lokala WiFi-hotspots. Pengarna ska gå till en undersökning av Marriott och ett försök att få klarhet i dess aktiviteter kring WiFi blockering.

Vad har hänt?

Händelsen inträffade på en konferens där utställare och journalister fick betala 1000 USD (!) per enhet som använde hotellets WiFi. Hotellkedjan har erkänt att de stört lokala hotspots och tvingat affärsresenärer att betala för kedjans egna WiFi. Normalt så kostar WiFi $14.95 (108 SEK) per dag för hotellets gäster. Marriott Hotels verkar dock inte se att de gjort något fel. De gick ut med en förklaring där de hävdar att blockering av WiFi-hotspots gjorts för att skydda kunder från oseriösa trådlösa hotspots och krävde att FCC skapar en formell regel i frågan.

Tappat goodwill?

Marriott Hotels har i ett försök att vinna tillbaka lite irriterade hotellgäster gått ut med att de lanserar trådlösa uppladdningsstationer för mobiler på 29 hotell. Huruvida detta kommer påverka kedjans tillfälligt negativa spiral är ännu oklart. Kedjan har idag endast ett hotell i Stockholm; Courtyard by Marriott Stockholm Kungsholmen.

Källa: Economist

Courtyard by Marriott Stockholm Kungsholmen  Courtyard by Marriott Stockholm Kungsholmen
Rålambshovsleden 50, Stockholm
I Stockholm (Kungsholmen)

    4 stjärnor
Från 1318 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img