Viator

Lollapalooza Stockholm 2022

Njut av festival

Njut av festival

Idag är det äntligen dags, Lollapalooza är tillbaka efter att ha haft paus under pandemin! Denna festival håller på till söndag, du har väl bokat din biljett?


Lollapalooza gjorde debut i Stockholm 2019 och då var det över 56 000 besökare. I år kommer det vara över 80 band som intar Gärdet.

Lollapalooza fredag 1 juli

Idag, fredag så kommer bland annat indierockbandet Imagine Dragons från USA att uppträda. De bildades i Las Vegas 2008 och slog igenom med sin låt Radioactive 2012. Idag uppträder även The Killers och den italienska rockgruppen Måneskin som vann Eurovision 2021.

Lollapalooza lördag 2 juli

Imorgon så är det den svenska artisten Veronica Maggio som kommer att vara huvudnummer. Sedan är det även Post Malone, den amerikanska artisten som vunnit pris för bästa raplåt på Billboard Music Awards. Dessutom uppträder även The Kid LAROI, en australisk rappare.

Lollapalooza söndag 3 juli

Söndagen avslutas med bland annat Miriam Bryant på scenen. Miriam Bryant fick priset på Grammisgalan 2022 för bästa musikalbum för bästa låt för ”Tystnar i luren” tillsammans med Victor Leksell. Sedan kommer även Pearl Jam, som var ett av de band som startade upp den alternativa rocken i början av 1990-talet. Uppträder gör även Lorde, som debuterade med ”Royals”.

Hur tar jag mig till Lollapalooza Stockholm?

Den officiella taxipartnern till Lollapalooza är Uber, så det kan vara smart att ladda ner appen för den. Promenad är annars ett bra alternativ, då det kommer vara mycket folk i stan. Vill du åka tunnelbana så är närmaste tunnelbanestation Karlaplan, därifrån följer du Valhallavägen rakt fram tills du ser området.

Hur stort är festivalområdet?

Festivalområdet är ca 190 000 kvm stort och det kommer att finnas fem scener på plats.

Hur blir vädret?

Det verkar som om att helgens väder kommer bli helt fantastiskt med upp till 27 grader under helgen. Se till att ta med solkräm samt drick vatten då och då!
Hur köper du biljetter?
Biljetter köps via den officiella återförsäljaren Ticketmaster. Platinum- och Lounge VIP-biljetterna är utsålda, men än så länge finns det 3-dagars festivalpass samt 1-dagsbiljetter kvar.

Vilka restauranger finns på området?

På festival är det inte fel att äta gott och på området kommer det att finnas över 40 olika matställen och restauranger. Bland annat kända krogar som bl.a. Riche, Sturehof och Texas Longhorn, högklassiga kockar som Tommy Myllymäki och Gustav Leonhardt, och foodtrucks som Mackverket, Jeffreys Food Truck, Soulistic Food Truck och glass från Kennys Gelato.

Är det någon åldersgräns?

För Lollapalooza Stockholm finns det ingen åldersgräns, men är du under 13 år så måste du ha med dig en målsman för att få röra dig fritt på hela området samt en så kallad Kids Ticket. I barområden är det 18-års gräns samt även på Lolla Lounge (VIP).

Vad är Kidzapalooza?

Kidzapalooza är familjens eget område där det finns massor av aktiviteter och underhållning för barn och det i alla åldrar. På detta område finns det mycket att göra och mycket att äta. Det finns ett program, med bland annat Grammisnominerade succén Tigern & Kobran, Sångsommar med Ayla, Bland Drakar och Dragqueens, och prisbelönta Claire Parson Cos danskompani.

Biz Apartment Gärdet  Biz Apartment Gärdet
Sandhamnsgatan 67, Stockholm
Nära Värtahamnen

    4 stjärnor
Från 1293 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img