Viator

Lista: Bekvämligheterna som gör hotellupplevelsen speciell

HotellfrukostEn hotellnatt är mer än bara en säng att sova i. Förväntningarna är ofta stora på service, renlighet, komfort och frukostutbud. När du väljer hotell har du förmodligen en lista på krav som du vill se uppfyllda för att vistelsen ska vara positiv.

Många grundar sitt val av hotell främst på faktorer som läge och pris – men det finns betydligt fler saker som är värda att ha i åtanke om du vill ha en hotellupplevelse med högsta möjliga njutning.

Konkurrensen om gästerna

Konkurrensen mellan hotellen i Stockholm är hård. För att sticka ut och vara attraktiv för gäster så måste varje hotell se till att erbjuda sitt eget unika paket med bekvämligheter.

Olika gäster värdesätter olika saker. För dig som är träningsintresserad och tycker om att röra på dig är förmodligen ett gym en stor bonus. För dig som spenderar mycket tid vid datorn behövs bra internetuppkoppling. Här listar vi bekvämligheter som ger det där lilla extra till hotellupplevelsen.

1. Flera olika sorters kuddar

En god natts sömn kan vara det som avgör om du får en bra eller dålig dag. Därför spelar det roll vilka kuddar som hotellet erbjuder och hur bekväma dessa är att vila huvudet på. Om du är van vid en viss sorts kudde hemma kanske du sover bäst på den även borta. Ett hotell bör ha kuddar av hög kvalitet, och helst kunna erbjuda flera olika typer. Att sova med en kudde som du tycker är för hård eller för mjuk är en tråkig upplevelse!

2. Snabbt och gratis Wi-Fi

Oavsett om du är på jobbresa eller vill surfa på mobilen för underhållning så är fungerande internet ett måste. Många svenskar idag spelar i mobilen eller på nätet för att slappna av på kvällen. Till exempel på sajter som har Casino utan licens, vilket har blivit populärt under de senaste åren. Man ska dock vara medveten om risken för spelmissbruk då dessa aktörer inte har tjänsten Spelpaus.

Andra föredrar att streama serier direkt i sin laptop, eller kolla på en film på Netflix, trots att de flesta hotell har ett generöst utbud av TV-kanaler. Checkar du in på hotell av jobbrelaterad anledning kommer du förmodligen vilja kolla mejlen och kanske arbeta från lobbyn eller hotellrummet. I alla dessa fall är snabbt och gratis Wi-Fi en bekvämlighet man inte vill vara utan.

3. Kaffe av hög kvalitet

Är du en kaffedrickare så vet du hur mycket det svarta guldet kan förgylla dagen. Blaskigt och gammalt kaffe gör ingen glad, så ett hotell som serverar färskt och gott kaffe höjer automatiskt upplevelsen för sina kaffeälskande gäster. Om du inte gillar kaffe så håll utkik efter te-sortimentet eller den dryck som du föredrar. Ett bra hotell ska ha något som passar alla. Det gäller även tillbehör som mjölken – växtbaserade alternativ och laktosfritt bör finnas tillgängligt.

4. Ett fräscht och stort gym

Efter en hektisk dag eller före en stor frukost kan det vara skönt att motionera. Ett fräscht gym där det både går att lyfta vikter och få konditionsträning är ett plus för alla tränings- och hälsointresserade. Ett litet och mörkt gym som saknar de redskap du önskar kan å andra sidan dra ner helhetsupplevelsen rejält, särskilt om du förväntat dig något bättre.

5. Parkeringsplats som ingår

Många gäster förväntar sig en gratis parkeringsplats vid hotellet. Hotellbranschen har snappat upp på efterfrågan och för att konkurrera med varandra, och med alternativ som AirBnB, erbjuder en stor andel hotell idag p-plats till sina gäster.

6. Väldoftande hygienartiklar

Billigt schampo och billig tvål drar knappast upp betyget för ett hotell. Med hygienprodukter som håller lite högre kvalitet och doftar lyxigt får du en bättre helhetsupplevelse – och en mer njutbar dusch. Ett bra kroppslotion och en mjukgörande handkräm höjer standarden ännu mer.

7. Badrock och tofflor

När vi ändå är inne på temat badrum och hygien så passar det bra att nämna dessa två bekvämligheter. Med en badrock att svepa in dig i efter duschen och ett par tofflor att sätta fötterna i kan du känna dig som hemma. För hotell som har många andra aktörer att tävla mot kan det här vara bonusen som avgör hur de framhåller sig i konkurrensen.

8. En generös frukost-buffé

Skulle vi fråga alla i Sverige vad det bästa med att bo på hotell är, så skulle förmodligen frukosten bli svaret från många. Här gäller det inte bara att erbjuda mycket, utan också att se till så att det finns alternativ som passar alla. Hotellets kök måste ta hänsyn till allergier, dieter och preferenser hos sina hotellgäster.

Viktigt är det förstås också att hålla serveringen hygienisk och fräsch, och motverka att trängsel uppstår när folk köar för att hämta frukost. Rätter som tar slut eller håller dålig kvalitet drar snabbt ner intrycket av hotellfrukosten. Ett bra utbud av färsk frukt och grönsaker gör upplevelsen lyxigare – och nyttigare. Miljön spelar också roll. Ingen trivs väl i en bullrig och stökig matsal som inretts utan eftertanke.

Vad värdesätter du på ett hotell?

Hotellupplevelsen beror på en mängd olika saker. Inte bara bekvämligheter utan också service, mottagande, prisbild och annat. Fundera på vad du värdesätter högst på ett hotell för att bästa möjliga vistelse!

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img