Viator

Kultur står på agendan med Stockholms Kulturfestival och We Are Sthlm

Brittiska MNEK kommer stå på scen i Kungsträdgården under We Are Sthlm

Brittiska MNEK kommer stå på scen i Kungsträdgården under We Are Sthlm

Kultur står verkligen på agendan i Stockholm under mitten av augusti då Stockholms Kulturfestival och We Are Sthlm tar över huvudstaden.

Årets Kulturfestival äger rum mellan den 16-21 augusti och med temat Frankrike kommer evenemanget definitivt ta huvudstaden med storm då en mängd olika akter kommer uppträda under de sex dagarna.

Eller vad sägs om att en ivoriansk världsstjärna, balkanvärldens mest kända artist och ett dadaistiskt konsertexperiment med inga mindre än Bob Hund som alla tar plats på stora scenen? Änglar på svindlande höjder, prisbelönta franska teaterkompanier och halsbrytande akrobatik intar Gustav Adolfs torg och en monumental kartongbyggnad uppförs och rivs på Norrbro.

På Skeppsbron samlas såväl världsmusiker som nya stjärnskott inom folk, jazz och pop nedanför Slottet och Karl XII:s torg får ny dansbana och uppe på Kulturhustaket återvänder filmer och samtal under stjärnhimlen. Stockholm Kulturfestival har fri entré.

 

Europas största ungdomsfestival

We Are Sthlm, som är Europas största ungdomsfestival, är en del av Stockholms Kulturfestival och intar Kungsträdgården mellan den 16-20 augusti. Festivalen välkomnar ungdomar mellan 13–19 år och på scen står stjärnor som MNEK, Linda Pira, Syster Sol, Erik Lundin och Peg Parnevik.

Men utöver artister och DJ:s fylls Kungsträdgården till max med aktiviteter. Ta del av skräddarsydda, kreativa och roliga dagsaktiviteter hela veckan. Designa kläder och prylar, prata om kärlek och respekt eller om att förändra världen eller sporta och prova en tuffa hinderbana. Du kan helt enkelt hitta det du gillar mest eller prova något du aldrig gjort förut!

Läs mer om Stockholms Kulturfestival/We Are Sthlm här.

 

Hitta det perfekta boendet

Med så många festligheter i Stockholm är det definitivt hög tid att boka ditt perfekta boende. Om du redan vet exakt vart du vill bo kan du använda sökfältet på vår hemsida. Vill du hellre lära dig lite mer om de olika stadsdelarna, och söka hotell på så vis, gör du det enkelt i vår guide här. Vi på HotellStockholm ger gärna tips och rekommendationer – kontakta oss här.

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img