Viator

Julkonserter i Stockholm

Upplev en trevlig julkonsert i Stockholm

Upplev en trevlig julkonsert i Stockholm

Det finns väl inget som kan få en så mycket i julstämning som att se en eller flera julkonserter? I Stockholm finns det möjlighet att se flera olika stycken av dem. Dessutom missa inte att se framträdande av Lucia med!

Olika framträdanden att besöka

En julkonsert du inte vill missa, det är den med Tommy Körberg. Denna konsert heter Stad i Juleljus och har spelats redan ett par gånger. En sista chans har du att se denna, den 12 december eller 16 december och det på Göta Lejon. Tommy framför klassiska julsånger, personliga favoriter med mera och det tillsammans med en stor orkester och en kör.

En annan konsert är Luciakonsert på Stockholm Waterfront. Det sker den 9/12 och det är en luciakonsert med Adolf Fredriks Musikklasser.

En mysig tradition är att se Stjärnjul. Denna konsert spelas 8/12, 14/12, 15/12 och innehåller Stjärnjulkören, Stjärnjulorkestern och fantastiska gästartister: Kalle Moraeus, Annika Herlitz, Kiralina Salandy och Kjetil Støa. Njut av 200 körsångare i världsklass, duktig orkester och allt under ledning av Grammyvinnaren Mattias Bylund, och fantastiska gästartister!

Fler konserter att besöka

Julgospel och fikabuffé kan ni uppleva i Enskede kyrka då Overjoyed Gospel med band under ledning av Camilla Stenman spelar. Fri entré och fikan kostar 50 kronor. Detta sker 8/12

Poliskörens julkonsert är en annan konsert som är trevlig att besöka. Denna hålls i Eric Ericssonshallen på Skeppsholmen den 9 december. Det kostar 200 kronor.

Julkonsert i Andreaskyrkan den 11/12 på Södermalm bjuder på Jan Johansen och hans kör och de framför klassiska och nyskrivna julsånger och massa annan glad musik. Inträdet kostar 200 kronor för vuxna och 50 kronor för barn.

Frälsis jazziga julkonsert kan du se den 14/12 på Frälsningsarmén Templet, Östermalmsgatan 69. Konserten är till förmån för Julgrytan och biljetten kostar 100 kronor. Barn under 12 år går in gratis.

Julkonserter i Kungsholms kyrka är det den 15 december, kl 15.00 och kl 17.00. Biljetterna kostar mellan 60-109 kronor. Här spelar Flick- och Gosskören, Kammarkören Cantate, Kungsholms Kyrkokör, Karolinakören, Kungsholmen Gospel och Stockholm Concert Orchestra samt Anna Holm på orgel

Julkonserter på Dramaten sker 15 december kl 19.30, 16 december kl 18.00, 21 december kl 21.00, 22 december kl 13.00. Upplev traditionell julmusik med sceniska tolkningar. Det kostar mellan 275-385 kronor.

Konserthusets kör även de julkonsert med många klassiska julsånger och favoriter ur den amerikanska traditionen. Detta året kommer bland annat jazzens Rigmor Gustafsson, musikalartisten David Lindgren och tenoren Michael Weinius att medverka. Datumen är 20 och 21 december, kl 19.30. 22 december, kl 15.00 och biljetten kostar 395 kronor.

Boka hotell

Om du vill besöka Stockholm nu i december, se en eller flera julkonserter, så ska du även passa på att boka ett bra hotell. Här på vår sida hittar du många bra alternativ genom att söka runt. Det finns en massa bra alternativ bland våra hotell, som passar alla olika människor. Du kan även kontakta oss om du behöver hjälp. Vi svarar mer än gärna på dina frågor samt kan även hjälpa dig att hitta ett bra hotell. Vi kan också hjälpa dig med att boka det hotell du önskar bo på.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img