Viator

Jul i Stockholm

Njut av julen i Stockholm

Njut av julen i Stockholm

Stockholm är en magisk plats att uppleva under julen. Det är nu som gator och torg lyses upp av en massa lampor. Det är dofter som pepparkakor och glögg. Dock är det ju som så att i år är det en speciell jul och alla måste hjälpas åt på olika sätt. Var flexibel och beredd att göra något annat om aktiviteten du tänkt göra blir full, det med tanke på corona-pandemin. En del klassiska julevenemang har blivit inställda, men det finns fortfarande många sätt att komma i julstämning på ett säkert sätt. Nedan kommer förslag på en del aktiviteter du kan göra under julen.

Aktiviteter i juletid

En aktivitet är #Stockholmsjul. De dekorerar över 40 gator, platser och torg i Stockholm City med en miljon LED-ljus. Svenska jultraditioner i modern tappning genom bland annat älgar, kottar, hjortar, granar, renar, änglar och en jättelik mistel. Invigningen skedde digitalt. Julbelysningen lyser i sin helhet fram till Tjugondag Knut, den 13 januari.
NK:s julskyltning är annars en trevlig tradition som skett sedan 1915. Årets tema är “En mer hållbar vintersaga” där sagan har kommit till liv av gamla kartonger, påsar, papper, plast, tidningar och annat överblivet material som samlats in från NK:s avdelningar.
En stadsvandring i Gamla stan är inte fel. Du får bland annat höra om traditionen med vår julmarknad, varför Liljeholmens stearinljus blev så eftertraktade och varför Jenny Nyström målade julkort som hon gjorde. Hur firade vikingarna jul och vad är halmbockens ursprung? En mugg glögg ingår.
I Stockholm finns det även så kallade vinterplatser. Ett antal platser runt om i staden får vinterväxter, ljus som lyser upp mörkret och möbler där du kan dricka varm choklad och umgås i det offentliga rummet. Årets vinterplatser hittas på: Akalla torg, Bredängstorget, Drottninggatan, Malteholmstorget i Hässelby, Nockeby torg, Odenplan och Östberga torg.
I år går det även att uppleva julen på Skansen, fast digitalt. Följ med till olika hem och olika tider för att möta människorna som en gång levde där och uppleva hur de firade jul. Det går även att julpyssla med dem, via Skansens Youtube.
Missa inte heller att du den 24 december på julafton kan se Late Night Christmas. Programmet leds av Tilde De Paula Eby och vi får även följa de medverkande, några av våra mest folkkära artister, bakom kulisserna under inspelningen. Njut av att höra Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw, Jill Johnson, Benjamin Ingrosso, Carola, The Mamas och många fler.
Utöver dessa saker så finns det även mer som ger dig den rätta julstämningen i våran vackra huvudstad.

Boka hotell

Om du är sugen på att vara i Stockholm över julen, så kan det vara bra att boka hotell. Här på vår sida finns det gott om olika boendealternativ. Du kan välja lite lyxigare hotell eller enklare boende. För övriga aktiviteter läs gärna våra tidigare nyheter. Du kan söka runt här på vår sida efter bra hotell att boka. Om du inte hittar det du söker eller behöver hjälp, tveka då inte att kontakta oss.

Biz Apartment Gärdet  Biz Apartment Gärdet
Sandhamnsgatan 67, Stockholm
Nära Värtahamnen

    4 stjärnor
Från 1293 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img