Viator

Jesus Christ Superstar i Stockholm 2022

Jesus på nytt sätt i rockopera

Jesus på nytt sätt i rockopera

I mars 2022 kommer Jesus Christ Superstar till Stockholm och Avicii Arena. I huvudrollerna ser vi Peter Jöback och Ola Salo som Jesus och Judas. Denna hyllade rockmusikal skrevs redan 1970 av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber. Genom åren har Jesus Christ Superstar framgångsrikt spelats runt om i världen i såväl opera- som musikalformat. Den kommer nu åter till liv igen! Det i form av en rockopera.

Jesus och Judas

Under decennier har både Peter Jöback och Ola Salo hyllats för sina musikaliska begåvningar. Båda har haft stora framgångar inom musiken. Idag anses båda vara två av Sveriges främsta artister. De har dock aldrig tidigare uppträtt eller spelat tillsammans på en stor scen. Nu ska de göra det! Peter Jöback är den som spelar Jesus och Ola Salo är denna gång Judas. Salo har för övrigt gjort en tidigare uppsättning, 2008, där han spelade Jesus.

Denna uppsättning av Jesus Christ Superstar blir en unik musikalisk sammansättning. Vi får möta två av landets främsta artister, tillsammans med stor ensemble och det i en föreställning som är specialanpassad för de stora arenorna. De kommer att turnera runt om i Sverige. De börjar i Karlstad den 4 februari och avslutar i Stockholm.

Datum för Stockholm:

• Mar 17, 19:30
• Mar 18, 19:30
• Mar 19, 15:30
• Mar 19, 20:00
• Mar 20, 16:00

Föreställningen presenteras av Live Nation och United Stage och det är även där du kan köpa biljetter.

Avicii Arena

Avicii Arena är deet nya namn man har valt att sätta på Globen, tidigare Ericsson Globe och Stockholm Globe Arena. Man bytte till att kallad den för Avicii Arena, den 19 maj 2021. Det efter artisten Tim Avicii Bergling, som gick bort för tre år sedan efter en tid av psykisk ohälsa. Vid sidan av konserter och sportevenemang kommer Avicii arena från och med 19 maj att vara ett forum för ungas psykiska hälsa. Målet är att bjuda in skolklasser, beslutsfattare och sakkunniga för aktiviteter och samtal. Dessutom ska en årlig musikgala hållas på stiftelsen Tim Bergling foundations årsdag den 5 december. Det är stiftelsen Tim Bergling Foundation och flera företag som ligger bakom namnbytet som ett led i att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Avicii Arena ligger i Johanneshov i södra Stockholm. Inom en kilometers promenadavstånd från arenan ligger sex tunnelbanestationer inklusive Gullmarsplan – Stockholms näst största nav för kollektivtrafik med tvärbana och bussar.

Boka hotell

Om du tänker att du vill uppleva denna fantastiska rockopera/musikal och se två av Sveriges största musikaliska genier, se till att skaffa biljett. Se sedan till även att du har ett bra boende. Det finns många bra hotell som är på gångavstånd från själva arenan. Sedan finns det även andra bra hotell du kan välja mellan. Det du kan göra, det är att kika runt här på vår sida. Vi har hotell över hela Stockholm. Om du inte hittar det du söker eller om du behöver hjälp med din bokning, så är det bara att kontakta oss! Du når oss via menyn längst upp här på sidan.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img