Viator

Haymarket by Scandic – Flaggskeppshotellet vid Hötorget

© Copyright Koncept Stockholm

© Copyright Koncept Stockholm

Haymarket, som är den direkta översättningen av Hötorget, är även det nya storprojektet Scandic står för och inviger under våren 2016. Närmare bestämt den 10 maj 2016 planeras dörrarna slå upp för det som kommer att bli Scandics signaturhotell och som även är Scandics mest spännande satsning hittills.

Hotellrum

I 405 rum fördelat på fyra olika rumskategorier, skall du som inresande eller hemmahörande i Stockholm känna dig välkommen och ytterst bekväm. Flexibilitet är ett ledord som går igenom hela Haymarket, där du som gäst skall kunna bestämma lite själv, exempelvis hur mycket service du vill ha. Du skall kunna bli varmt välkommen av receptionen när du checkar in- eller ut, men är du inte i behov av det personliga mötet skall du även kunna göra denna typ av ärende vid självincheckningsdisken.

Hotellet, som kommer att ha en individuell karaktär med fokus på unika upplevelser kommer att bjuda på inredning, god mat och en atmosfär som låter dig smaka på livet, som det alltid borde vara. Haymarket by Scandic kommer att bevara gallerikänslan från det anrika PUB varuhuset, och på så sätt låta besökaren och gästen röra sig fritt i lokalerna. Med de stora skyltfönstren kommer det alltid finnas naturligt ljus i lokalerna och känslan av att vilja komma in och se vad som händer är välkommet.

Rumskategorier

Säng i Haymarkets juniorsvit

Säng i Haymarkets juniorsvit

De fyra kategorierna när det kommer till rummen är small, medium, large och Svit. Det kommer även att finnas några ”sleepers” där rummens ändamål mer är för den som bara vill ha någonstans att sova. Dessa kommer att vara utan fönster, men kommer att vara inredda på ett stilrent sätt med smart artificiellt ljusinsläpp. Prisbilden kommer att ligga konkurrenskraftigt och ett standardrum kommer att ligga på runt 2000 kronor per natt.

Event och konferens

Det kommer även att finnas en Event-Svit på ca 50 kvm med tillhörande privat takterrass. Här kan du bjuda in till produktlansering, privat VIP-fest eller om du bara vill lyxa till det och bo.

En generös restaurang med grillinriktning, en exklusiv bar, ett hela-dagen-café samt eventvåning med tillhörande biosalong är bara ett axplock av vad Haymarket by Scandic kommer att erbjuda med sitt unika läge och sin nya spännande inriktning.

Haymarket by Scandic i siffror

- Antal rum: 405
Antal sviter: 16
- Restauranger och barer/café: 4-5 st
- Biosalong: 1 st
- Hotellyta: 16 500 kvadratmeter
- Varav restaurang- och mötesytor: 3000 kvadratmeter
Prisbild: ca 2000 kr/natt i standardrum
Plats: Beläget i PUBs gamla lokaler på Hötorget
Bekvämligheter: Restaurang, bar, café, biosalong, gym, konferens och eventvåning, parkering i Hötorgsgaraget, bröllopssvit i topptornet
- Fastighetsägare: År 2013 köpte fastighetsbolaget AxFast (Antonia Ax:son Johnsons bolag) byggnaden av dåvarande ägaren Atrium Ljungberg för 980 miljoner kronor
- PUB-husets byggår: 1925
- Öppning: Hotellet Haymarket by Scandic slår upp dörrarna under Eurovision-veckan, den 10:e maj 2016

Konceptbilder från visningen av Haymarket by Scandic

Här nedan finns några fler konceptbilder från det kommande hotellet Haymarket by Scandic beläget vid Hötorget, mitt emot konserthuset och vid Kungsgatan. Konceptbilderna är av varierande kvalité eftersom några är återgivna från utskrivna foton från den privata visning som Scandic erbjöd oss på HotellStockholm.com.

Copyright för samtliga konceptbilder tillhör Scandic.

© Copyright Koncept Stockholm

© Copyright Koncept Stockholm


Konceptbild från Haymarkets hotellentré

Konceptbild från Haymarkets hotellentré


Hotellrum på Haymarket by Scandic

Hotellrum på Haymarket by Scandic


Event och konferens bar på Haymarket

Event och konferens bar på Haymarket


Hotell Haymarket by Scandic

Hotell Haymarket by Scandic


Eventvåningen på hotell Haymarket by Scandic

Eventvåningen på hotell Haymarket by Scandic

Mer om hotellet

›› Missa inte vår tidigare artikel där vi skriver om vårat besök vid en förhandsvisning av Haymarket by Scandic

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img