Viator

Härliga badplatser i Stockholm

Stockholm har många bra badplatser

Stockholm har många bra badplatser

I Stockholm finns det en hel del olika badplatser att besöka. Det finns till och med en massa badställen som ligger centralt. Det är få huvudstäder som erbjuder denna möjlighet, att kunna bada från stränder och klippor mitt i city! Här kommer ett axplock av bra badställen du kan bada på i Stockholm.

Badställen att besöka

På Kungsholmen så ligger Fredhällsbadet. Här är det rätt så bra vattenkvalitet. Det finns ett badhus, med klippor och bryggor. Badhuset i sig har öppet under dagarna. På kvällarna är det stängt, men då går det bra att från klipporna utanför badhuset.
Långholmens bad är ett populärt alternativ för de som bor i innerstaden. Det går att bada från stranden, så väl som från en pontonbrygga eller de badklippor som finns en bit bort.
I Rålambshovsparken på Kungsholmen ligger Smedis, eller Smedsuddsbadet som det heter. Det finns en bra strand så väl som en stor gräsmatta och brygga med stege samt dusch i anslutning till stranden. Det går även en trevlig gångväg längs stranden.
Ett annat bra ställe är Tantolundens badplats, som har bra vattenkvalitet, hopptorn och bryggor. Intill finns det kiosk så väl som minigolf. Det finns även stora gräsytor för andra aktiviteter eller picknick.
Ett bad många studenter känner till är Brunnsviksbadet. Det ligger vid Frescati Hage och är ett trevligt strandbad och ligger nära universitetet.
Ekhagens strandbad ligger nära Lappkärrsberget (Lappis) på Norra Djurgården. Det är även känt som Lappis Beach. Badet drivs av Kungliga Djurgårdens förvaltning och kantas av skog och utspridda klippor.
Vintervikens badplats är en annan favorit hos många stockholmare. Här är det en vacker utsikt över fjärden. Det finns en brygga som går längs badet, men det finns även en dold liten sandstrand. Klipporna ovanför badet är perfekt för picknick med eftermiddagssol.
Söder om Stockholm, i närheten av Älta och Skarpnäck ligger Flatenbadet. Välj mellan badstrand och klippor. Det är klipporna badet mest är känt för, då de bildar en platå så att det går att hoppa från olika höjder.

Andra trevliga badplatser

Det finns flera andra bra ställen att bada på i Stockholm. Bland annat finns det på Ekerö en konstgjord sjö med turkost vatten. De så kallade Blå lagunen. Ute på Lidingö kan du ha en heldag. Där finns det ett bra badställe samt att det även finns hopptorn, volleyboll, klätterställning, minigolf och grillplats.

Boka hotell

Om du tänker dig att komma till Stockholm för ett par dagar, då kan det vara bra att boka boende. Dels kan du ägna dig åt sol och bad, men även upptäcka staden i sig med alla trevliga sevärdheter och aktiviteter. Det finns en mängd bra hotell att välja på, för alla sorters plånböcker. Det finns även campingar och vandrarhem om du föredrar det. Du kan söka runt här på vår sida för olika alternativ. Sedan är det bara att boka det som passar just dig. Om du inte hittar det du söker, eller om du har frågor, då kan du med fördel kontakta oss. Så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img