Gyllene Tider kommer till Stockholm

Gyllene Tider kommer till Stockholm

Gyllene Tider kommer till Stockholm

Gyllene Tider släppte att de skulle ge sig ut på en avskedsturné. De sålde på mindre än tre dagar över 100 000 biljetter samt att de sålde direkt slut ett flertal av sina konsertstopp. Nu har de dock meddelat att de byter från Slottsskogsvallen till Ullevi i Göteborg samt att de intar en ny scen i Stockholm och går från Sjöhistoriska till Stockholms Stadion! Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 18 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad den 4 juli. Den 27 juli är det datum de kommer till Stockholm. Med sig har de Chris Kläfford, vinnaren av Idol 2017. Det kommer bli en fantastisk turné!

Sagan om Gyllene Tider

De allra flesta har någon referens till detta band, som med Per Gessle i fronten kommer från Harplinge, Halmstad. Denna popgrupp hade sin mest aktiva tid under 1978 fram till 1985 men det har sedan dess gjort flertalet spelningar och återföreningar. Bandet startade en gång i tiden 1977. Fast då hette de inte Gyllene Tider utan Grape Rock. Medlemmar då var Per Gessle på sång, och Mats ”MP” Persson på gitarr. Lite senare så anslöt trummisen och basisten Janne Carlsson och det var då man valde att byta namn till just Gyllene Tider. De gav ut sin första EP 1978 som dels hette Gyllene Tider men har även kallast för den ”den gula EP:N”. Den var dessutom egenhändigt utgiven och det i 900 exemplar. Gessle valde att testa annat under 1978 tillsammans med Anders Herrlin. Fast Micke och Mats hakade på även detta projekt, så namnet Gyllene Tider blev kvar samt att de fick ytterligare en medlem, Göran Fritzon på klaviatur.

Under våren 1979 får bandet ett skivkontrakt. De släppte singeln ”Flickorna på TV2” och de gjorde en stor succé. Efter denna hit, så kom det fler! De släppte bland annat När vi två blir en”, ”Sommartider”, som ”(Kom så ska vi) Leva livet”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Tylö sun”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”, ”Det är över nu”, ”Juni, juli, augusti”, ”Kung av sand” samt många, många fler därtill!

Bandet kom att upplösas under 1985, fast de har ändå sedan dess gjort saker tillsammans. De släppte bland annat ett samlingsalbum 1989 samt spelat på flera turnéer tillsammans. De har bland annat gjort Återtåget 1996.

Nu är det då sista chansen, enligt dem själva att se dem tillsammans. Det kan därmed vara en god idé att se en av deras turnéstopp, så att du inte ångrar dig efteråt.

Boka hotell

Om du inte vill missa att säga hej då till detta band, så är det bra att se till att skaffa dig en biljett, om du inte redan gjort det. Det är även en mycket god idé att boka hotell redan nu, så att det är fixat och klart. Här hos oss kan du hitta en massa bra alternativ. Det är bara att söka runt efter det som passar dig. Det går även bra att kontakta oss om det är så att du har frågor kring våra hotell eller behöver hjälp.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img