Viator

GES – Stanna Världen en Stund – på Circus Stockholm

Se GES i Stockholm

Se GES i Stockholm

GES, eller Glenmark, Eriksson och Strömstedt är tillbaka med en ny show! Dels kommer de att hålla till på Cirkus i Stockholm under mars och april månad, dels tar de sig sedan ut i övriga delar av landet. GES består av Anders Glenmark, Hans Thomas “Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt.

GES kom till

På 90-talet var GES känd för alla, inte minst efter deras superhit ”När vi gräver guld i USA” och succén i fotbolls-VM -94. Dock börjar deras historia redan 1993 på Bygget i Åre, på en scen känd för sina coverband där Glenmark, Eriksson och Strömstedt tillsammans med Micke Syd från Gyllene Tider och Tommy Ekman från Style för första gången blev Miss Ellies Kapell. Under en vecka stod de alltså på scen tillsammans och bytte låtar med varandra.

Niklas kom under denna veckan att få en förfrågan, från Svenska Fotbollförbundet att skriva låten till VM 94 och när han skrytigt berättade det för de två andra, så kom de fram till att de skulle göra den tillsammans.

En supersuccé

GES kom att sälja över 500.000 album och turnerade 1995 med en slutsåld sommarturné som sågs av över 200 000 människor. Efter alla dessa framgångar under 90-talet och vidare in i 00-talet och ett andra album i bagaget så fortsatte medlemmarna Anders, Niklas och Orup framgångsrikt på olika håll med sina egna projekt. Det fram till 2012, då en gemensam vän till dem skulle fylla jämnt. Då bestämde de sig för att repa in några covers av hans favoritlåtar och dra dem till kaffet.

Orup kom sen att få en Allsångstimme på Skansen och givetvis så gjorde hans forna bandmedlemmar honom sällskap under ett par låtar. De kom att inse att det var ju riktigt skoj detta och det tände lusten att spela igen. Sagt och gjort, 2017 kom det att bli en återförening och sex slutsålda föreställningar i Borgholms Slottsruin Sedan så blev det att de sommaren efter gav sig ut på en stor rikstäckande turné. Därefter så splittrades de igen. Men under 2019 började de prata igen om att göra något nytt.

Första, enda och sista krogshowen

Efter att ha klurat och experimenterat med en del, så har GES kommit fram till att de ska göra sin första, enda och sista krogshow. Detta är då en föreställning där låtarna och vägen till dem är som smakerna i universums bästa glassbar. De ska servera en popshow av sällan skådat slag, med minnen och melodier, stämmor och stämning – ”En jävel på kärlek”, ”Ingenting minner om dig”, ”Hon är min” och en hel galax av annat legendariskt att visa upp och spela för oss!

Boka hotell i Stockholm

Om det är så att du haffat en biljett till GES – Stanna Världen en Stund eller tänkt att du ska köpa en, se då även till att fixa ett bra boende. Här hos oss hittar du en mängd olika boendealternativ. Så boka ett hotell som passar dig! Passa även på att se dig omkring i Stockholm, som nu börjar vakna till liv precis som våren!

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img