Viator

Gå på café – här är de du inte får missa!

Njut av en fika!

Njut av en fika!

I Stockholm så finns det en mängd olika caféer att besöka. Det är inte fel att slå sig ner och fika efter att ha vandrat runt och sett olika sevärdheter eller ta en kopp kaffe under shoppingturen. Oavsett varför du behöver ha en paus, så listar vi här ett par caféer du inte bör missa när du är i stan!

Sturekatten

Ett av Stockholms allra äldsta konditorier är Sturekatten, som ligger på Riddargatan 4. Det ligger i ett vackert 1700-tals hus inte alls långt från Stureplan. Detta är även ett av Stockholms mest populära caféer. Själva caféet har tre våningar och en uteservering. En gång i tiden var detta ett privat hem, där systrarna Skog bodde och många av deras möbler finns kvar än idag.

Wienercaféet Anno 1904

Wienercaféet har haft öppet sedan 1904 och ligger på Biblioteksgatan. Detta café har hämtat inspiration från både Wien och Paris och har alltid sedan start varit ett populärt ställe att fika på. Man renoverade stället under 2013 men lät känslan från sekelskiftet få finnas kvar. På detta café blir man även serverad vid bordet.

Vetekatten

På Kungsgatan 55 ligger Vetekatten och det har det gjort ända sedan detta bageri och konditori startades 1928 av Ester Nordhammar. Hon skapade ett konditori som var inrett som en prästgård och serverade fikabröd av högsta kvalitet. Det arbetade bara kvinnor här då. Idag bakas det fortfarande bröd och kakor här som serveras i en fin miljö. Det går även att köpa med sig och ta med hem.

Chokladkoppen

På Stortorget 18, i Gamla Stan, finns Chokladkoppen. Detta mysiga café ligger i ett 1500-tals hus. Huset har ägts av skinnaren Hans Seyfridzt och kallas därför Seyfridtzska huset. På detta café finns inte bara varm choklad att beställa, utan det finns även olika bakverk, smörgåsar, lunch och middag.

Rosendals Trädgårdscafé

En bit norr om Rosendals slott, ute på Djurgården, så finner du Rosendals Trädgårdscafé. Detta café ligger i ett av växthusen. Här hittar du rätter så väl som bakverk som alla är tillverkade av råvaror från den egna trädgården. De är därmed även ekologiska. Det finns även alltid någon form av utställning på Rosendal, det kan vara konst eller hantverk, som du kan passa på att kika på. Du hittar även en plantbod här, som du kan köpa med dig växter, plantor och annat från. På gården finns även ett vedugnsbageri samt en gårdsbutik.

Boka boende med oss

Om du har tänkt att bege dig till Stockholm för ett par dagar, över helgen eller flera veckor, så har vi en mängd olika boendealternativ som kan passa. Du hittar hotell och andra boenden genom att söka direkt här på vår sida. Hittar du inte det du söker, eller kanske behöver du hjälp med att boka? Då kan du kontakta oss, så hjälper vi dig med det. Passa på att njuta av hela Stockholm när du ändå är här. Det finns en mängd olika sevärdheter du inte bör missa.

 

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 901 SEK per natt

Boka hotell
Wasa Park Hotel  Wasa Park Hotel
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
I Stockholm (Norrmalm)

    2.5 stjärnor
Från 668 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img