Viator

Fiske i Stockholm

Testa fiske i Stockholm

Testa fiske i Stockholm

Det finns gott om bra fiskemöjligheter i Stockholmsområdet. I Mälaren, Stockholms ström och Saltsjön gäller lagen om fritt handredskapsfiske. Det innebär att alla har rätt att fiska med spinnspö, pimpel eller mete på dessa vatten. När det gäller nätfiske, trolling, dragrodd och angelfiske krävs lov från fiskerättsägaren. De tre sistnämnda fiskemetoderna ingår i TDA-fiskekortet. För TDA-fiske samt fiske i insjöarna behöver du skaffa ett fiskekort.

Fiskekort

Om det är så att du vill fiska på vissa ställen eller på visst sätt, så krävs det ett fiskekort för det. För kräftfiske krävs det även där fiskekort. Stockholm stad erbjuder TDA-fiskekortet som gäller för Trolling, Dragrodd och Angelfiske (ismete) på vissa områden i Mälaren och i skärgården.

Bästa fiskeställena i Stockholm

Det finns gott om ställen att fiska på i Stockholm, dels mitt i city, dels utanför staden. Här är några av de bästa ställena att fiska på.

Mälaren

I Mälaren finns det gös, gädda, abborre samt en massa fler arter, kring 33 stycken. Mälaren är kkänd för sitt fina fiske, även mitt inne i centrala Stockholm kan fisket vara riktigt bra.
Riddarholmen
Kasta från Riddarholmen ut på Riddarfjärden. Här kan det hugga fina abborrar, gösar och gäddor.

Norrmalm

Här kan du fiska vid Strömmen, där det brukar nappa bra. Det finns de som fiskar mitt bland turisterna utanför statsministerns bostad. Där brukar målet vara att få blank lax eller havsöring.

Norr Mälarstrand

På Kungsholmen vid Norr Mälarstrand så nappar abborren bra. Det går att fiska längs med hela strandpromenaden på de ställen där man kommer nära vattnet.

Årstaviken

Detta är ett bra ställe om du är på jakt efter gädda. Du kan passa på att även fiska på Långholmen.

Skärgården

Här finns det milslånga kuststräckor att utforska efter populära arter som abborre och gädda men också havsöring, sik och många andra fiskar som är spännande att fånga och goda att äta.

Sjöarna

I Stockholmsregionen finns det kring ett 40-tal vatten att fiska på, om du har ett fiskekort. Du kan fiska en massa olika arter så som gädda, gös och abborre så väl som karp och sutare. Lillsjön i Bromma, Källtorpssjön eller Söderbysjön i Nacka är alla bra vatten om du vill meta.

Kräftfiske

Det finns idag fiskbara bestånd av signalkräftor i flera sjöar och även i Mälaren. Flodkräftor finns kvar i Mälaren, i sjöar på skärgårdsöar samt i norra och södra delen av Stockholms län. Det krävs alltid fiskekort, även i Mälaren för att fiska kräftor. Kräftfisket startar i mitten på augusti och pågår i cirka tre veckor. Man får dessutom max fiska 50 kräftor per person.

Boka hotell

Oavsett om du tänker dig att fiska eller inte då du är i Stockholm, så är det bra att skaffa ett boende som passar dig. Här hos oss finns det en massa olika hotell att välja mellan. Du kan söka runt efter boenden och sedan boka det du fattar tycke för. Om du inte hittar det du söker, eller har några frågor, så kan du kontakta oss.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img