Viator

First Hotell Nortull i konkurs

Ett hotell i Stockholm har gått i konkurs

Ett hotell i Stockholm har gått i konkurs

Igår, måndagen den 18 maj så gick First Hotell Nortull i Stockholm i konkurs. Det gjordes inte heller på ett direkt snyggt sätt. Det som skedde var att lappar lämnades till alla gäster, där det stod att de hade fyra timmar på sig att checka ut. Detta skedde den 18 maj, klockan 16:00. Flera av hotellets gäster stod därmed utan någonstans att ta vägen. En person som checkade ut hade precis nyligen sagt upp sig på sitt jobb samt sagt upp lägenheten han bodde i för att flytta till ett nytt land. Då kom corona och det land han var på väg till sattes i karantän. Då valde han att bo på First Hotell Nortull. Men nu står han då alltså även utan det boendet.

Flera långtidsgäster utan boende

Många av de gäster som First Hotell Nortull hade, de hade bokat paket om 30 dagar på hotellet. Ett par hade betalat i förväg för detta paket och sedan strax efter då satt upp lapparna om konkursen och att alla gästerna måste ut. Sedan ska personal även sagt till gästerna att om de inte är ute innan klockan 20, den 18 maj, så skulle de flyttas med våld.
Lappen sattes dessutom upp på alla dörrar, utan att direkt meddela gästerna öga mot öga. Många gäster hörde helt enkelt hur det prasslade utanför rummen och såg sedan lappen om konkurs.

På lappen stod detta:

First Hotell Nortull är försatt i konkurs. Med anledning av konkursen upphör all verksamhet per den 18 maj 2020. Alla gäster måste checka ut från hotellet senast idag den 18 maj, klockan 20:00. Eventuella frågor hänvisas till konkursförvaltaren. Vi beklagar det inträffade.
Förvaltningen av hotellet togs över av konkursförvaltaren veckan före konkursen. Under måndagen gav hon helt upp på att rädda verksamheten. Det kom ett meddelande om omedelbart förverkande från hyresvärden och då kan inte jag driva hotellverksamhet, säger hon. Då det är ett förverkande så innebär det att de inte fick ha verksamhet. Det var därför de var tvungna att få ut alla gäster.

Dock kan fyra timmars varsel inte kännas ok och särskilt inte eftersom det under helgen checkade in flera nya personer, det trots att hotellet var under förvaltning. Dock säger konkursförvaltaren att det ska vart ett misstag och inte meningen att det skulle hända.
Många av gästerna som blev tvingade att lämna, hade alltså ingenstans att ta vägen. Många av dem hade betalat för att bo där i 30 dagar. Flera av dem uppgav att de nu inte har pengar att bo för på andra hotell. En av hotellets gäster uppgav att han checkade in 27 april samt betalade 7000 kronor för att bo där i en månad. Han säger även att nu finns det inga pengar och att första natten efter konkursen blir att vistas på ett boende för hemlösa.
Det återstår nu att se om gästerna som vräktes från hotellet kommer att få några pengar tillbaka alls. Risken är stor att det inte finns några medel för det.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img