Fira nationaldagen med gratis jubileumskonsert på Drottningholmsteatern

Alla är välkomna till Drottningholms Slottsteater. Licens: Creative Commons

Alla är välkomna till Drottningholms Slottsteater. Licens: Creative Commons

Idag den 6 juni inviger Drottningholms Slottsteater jubileumssäsongen med en magnifik jubileumskonsert och mängder av överraskningar för hela familjen – med fri entré.

Jubileumskonsert 1766 är en gratiskonsert i den historiska teatern med hovsångerskan Elin Rombo och Drottningholmsteaterns orkester under ledning av stjärndirigenten David Stern. Dessutom blir det 5-minutersopera i teatertältet och musikfest i Déjeunersalongen som slår upp sina dörrar mot Engelska parken. Ta med picknickfilten och ladda för en festlig nationaldag!

Drottningholms Slottsteater firar 250 år och inleder firandet med pompa och ståt på nationaldagen. Jubileumsinvigningen är en musikfest men också en dag för hela familjen med ansiktsmålning à la 1700-tal, pysselbord, häst och vagn i parken och visningar med utklädning. Dessutom gör historikern Herman Lindqvist ett framträdande och delar med sig av sin rika kunskap om teaterns historia.

 

‘Alla är välkomna’

– Vi vill öppna upp teatern och möta publiken både inne i huset och i parken utanför. Alla är välkomna, oavsett ålder och tidigare erfarenhet av opera eller teater. Det blir både lekfulla musikmöten och en riktigt magnifik konsert i absoluta toppklass. Alla musikaliska evenemang bjuder vi på den här dagen, säger Sofi Lerström, teaterchef.

 

På programmet:

5-minutersopera FRI ENTRÉ
Kortopera gjort för att en ny publik ska lära känna operakonsten, både små och stora är välkomna till teatertältet. Det blir Mozart, men med nyskriven text och snabba scenbyten. Solist är Elisabeth Sundin. Teatertältet kl 13.30-15.00, publikinsläpp var tionde minut

 

Jubileumskonsert 1766 FRI ENTRÉ
Elin Rombo och Drottningholmsteaterns orkester under ledning av den amerikanske dirigenten David Stern bjuder på en konsert med stycken som skrevs eller spelades på Drottningholmsteatern1766 – det år när teatern byggdes. Det blir Uttini, Haydn och Mozart och dessutom Gluck som ofta spelats på teatern. Konserten är ca 30 minuter och hålls i den historiska teatersalongen med sin speciella stämning och atmosfär.
Drottningholms Slottsteater kl 16.00
Biljetter hämtas i Déjeunersalongen från kl 13.00. Först till kvarn!

 

Déjeunersalongen och Engelska parken FRI ENTRÉ 
Sång, dans och överraskningar i Déjeunersalongen och i parken utanför med sångerskan Karolina Blixt, författaren Herman Lindqvist, trubaduren Thord Lindé, hela Drottningholmsteaterns orkester, danskompaniet Pied en l’air med flera. Dörrarna mot parken öppnas vid fint väder så att det går att njuta av sång och musik även utanför.
Déjeunersalongen kl 14-15.30

 

Guidade visningar 
Visningar hålls hela dagen, både barnvisningen I Gustavs fotspår med utklädning och visningar för vuxna på olika språk. Kostnad: 40 kr för barn. 80/100 kr för vuxen.
Drottningholms Slottsteater kl 11.00- 15.00

 

Smink och pyssel
Drottningholms längsta smink- och pysselbord för barn, med ansiktsmålning i 1700-talsstil. Kostnad: 30 kr.
Teaterplan, under ekarna, kl 11-16.

 

Déjeunersalongen Bar
Baren är öppen med förfriskningar och musik.
Déjeunersalongen kl 13-16

 

Läs hela programmet på www.dtm.se

 

Scandic Bromma  Scandic Bromma
Brommaplan, Bromma
Nära Bromma Blocks

    3.5 stjärnor
Från 1190 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img