Fira midsommar i Stockholm

Fira midsommar i Stockholm

Fira midsommar i Stockholm

Är det så att du vill vara i Stockholm över midsommar så är det perfekt, då det finns flera platser i staden som har eget firande. Det finns en mängd olika ställen att välja mellan både i centrala Stockholm samt dess omnejd.

Midsommar i centrala Stockholm

Det många väljer att göra är att fira sin midsommar på friluftsmuseet Skansen på Djurgården. Det är öppet mellan 10-22 och midsommar fira i tre dagar. Första dagen är så klart midsommarafton. Här kan barnen binda björklövskransar kl 10–14. Ni kan lyssna på den kloka gumman berätta mer om skrock och väsen som är i rörelse vid midsommar samt att det sker en massa andra aktiviteter. Majstången reses på Tingsvallen kl 14. Sedan blir det dans och lekar fram till kl 15.20. Hela programmet finns på Skansens hemsida.

Midsommar på Södermalm

Du kan dansa runt midsommarstången på Mosebacketerrassen vid Mosebacke torg på Södermalm i Stockholm. Midsommarstången smyckas vid klockan 12 sedan reser man upp den vid 14 och sedan är det traditionell ringdans. Det är även andra aktiviteter så som fiskdamm, ansiktsmålning, allsång, dans runt midsommarstången och lekar.

Midsommar i skärgården

Fira Midsommar i Stockholms skärgård. Det sker på flera av de olika öarna.
Arholma. Traditionellt midsommarfirande där midsommarstången kläs dagen före midsommarafton. Dans kring stången på midsommarafton.
Dalarö. Midsommarstången reses kl 13.00 i Schweizerparken. Sedan dans runt majstången.
Domarudden, Åkersberga. Stången lövas på morgonen och sedan reser man den kl 12.00. Därefter är det sång och dans.
Fjäderholmarna. Kl 14.00 startar dansen kring majstången i trädgården. Fiskdamm, godisregn och tipspromenad från kl 13.00.
Grinda. Midsommarfirande på ängen nedanför värdshuset från kl 09.00 med klädning av midsommarstången. Stången reses kl 10.30. Dans kring majstången från 14.00 under ledning av trubadurer.
Sandhamn. Midsommarstången kläs kl 10.00 på Adolfs torg och reses kl 15.00. Till dansen sjunger den lokala kören Sandaletterna sommarsånger till ackompanjemang.
Utö. Midsommarafton firas med traditionellt firande kl 13.00 med midsommarstången vid Societetshuset.

Midsommar norr om Stockholm

Det finns även platser norr om Stockholm att fira midsommar på. Bland annat så arrangerar Danderyds Hembygdsförening midsommarfest och det i Kvarparken.
Midsommar på Skälby gård i Järfälla sker kl 12.00–15.00. Majstången kläs kl 12.00 och reses cirka kl 13.00. Ta gärna med egna blommor!
I Täby kan man fira midsommar bland annat i Rönninge by och det mellan kl 10.00–16.30. Majstången kommer att kläs kl 10 och reses kl 14.00. Sedan är det dans och lekar.

Midsommar söder om Stockholm

I Botkyrka kan du fira midsommar i Hågelbyparken kl 11.00–16.00. Midsommarstång, tufftuff-tåg och blomsterkransar är bara lite av det som utlovas.
Traditionell midsommar sker även vid Dansbanan i Brandbergen i Haninge kl 11.00–16.00. Majstången kläs kl 11.00. Sedan är det dans runt midsommarstången kl 13.00.
Största midsommarfirandet i Huddinge äger rum i Sjödalsparken med minitivoli.

Boka hotell

Om det är så att du inte bor i Stockholm men vill åka hit för att fira midsommar så är det en god idé att boka ett bra boende. Här hos oss finns det gott om olika sorters hotell i flera prisklasser. Sök runt på vår sida eller kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2119 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img