Fira julen i Stockholm

Fira jul på Skansen i Stockholm

Fira jul på Skansen i Stockholm

Varför inte skippa julstöket och stressen hemma i år och fira julen i Stockholm? Det finns ett gäng med bra boendealternativ, där en del till och med har julbord på julaftons kväll. Staden för övrigt har även det en hel del att erbjuda, både inför och på självaste julafton. När det gäller att äta gott på julafton, så har du många restauranger att välja mellan. Det har även visat sig i en undersökning gjord av Bookatable 2015 att stockholmare själva gärna skippar stressen hemma och går ut och äter. Hela 46 % svarade nämligen att de kunde tänka sig att gå ut och äta. Du kan äta traditionell julmat, eller skippa julen totalt och äta italienskt, sushi eller kinamat! Det finns flera restauranger som har öppet på julafton.

Jul på Skansen

Skansen har jul alla dagar samt att de även har öppet på självaste julafton. Här kan du verkligen njuta av julen. Bland annat så hittar du perfekta julklappar i Skansenbutiken. Där finns hantverk, design och andra godsaker att köpa. Vill du ha något vackert, så erbjuder Glasbruket genuint glashantverk och Krukmakeriet fin keramik. På Lill-Skansens och Skansens-Akvariets butiker kan du hitta roliga julklappar till barnen. Dessutom finns det många bra klappar att köpa på en av de historiska butikerna i Stadskvarteren på Skansen. Om du kommer en vardag innan julafton, så kan du vandra omkring bland juldoftande hus och gårdar och få en känsla av hur det var att fira jul förr. I flera av husen ser du uppdukade julbord, vackert pyntade granar samt en mängd andra jultraditioner. Missa inte Skansens julmarknad, som är en riktigt gammeldags julmarknad fyllt med hantverk och andra godsaker. I Skogens hus kan du vara med och tillverka julpynt, stöpa ljus och annat pyssel. Det är en riktigt mysig uppelvelse!

På självaste julafton så har Skansen öppet hela dagen, mellan 10-14 och det är fri entré. Bland annat kan du äta julfika och sopplunch mellan 10-14 på Gubbhyllan. 13-13:30 är det julbön i Seglora kyrka. Om du vill läsa hela programmet vad som händer och sker på Skansen på julafton så hittar du det på Skansens egen hemsida.

Fira en annorlunda jul

Skapa en ny egen tradition med julfirande i Stockholm. Bo på slott, herrgård eller ett lyxigare hotell och bara njut av denna helg. Besök en kyrka för en vacker julceremoni, vandra i Gamla stan och fika på ett café. Din julhelg blir vad du gör den till. Kanske du tröttnat på att stressa hemma och vill ta en helg där du och din familj bara kan vara? Då passar det perfekt att åka till Stockholm över hela julen!

Boka redan nu

Julafton är snart här, så har du planer på att fira den i Stockholm och inte har bokat ännu så är det hög tid att du gör det nu. Här hos oss hittar du en mängd bra alternativ när det kommer till boende, oavsett om du vill ha ett lite lyxigare hotell eller ett enklare vandrarhem. Sök hotell eller kontakta oss om du vill ha hjälp med att boka. Men gör det redan nu, så du inte blir utan!

 

Hotel Diplomat  Hotel Diplomat
Strandvagen 7c, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3138 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Hasselbacken  Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Nära ABBA The Museum

    4 stjärnor
Från 2067 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img