Viator

Fem nya krogar i Stockholm

Njut av god mat i Stockholm

Njut av god mat i Stockholm

Trots att läget är som det är, md corona och allt, så öppnas det ändå upp nya krogar i Srockholm. Se till att ni går ut och stöttar dem, så att de kan överleva även efter denna pandemi. Här nedan är fem nya krogar ni bara måste testa!

Omaka

Bakom detta ställe står Hedda Spendrup, från den kända bryggerifamiljen. Denna krog ligger placerad jämte fiket Mr Cake i det som en gång var Arkitekthögskolan. Numera heter huset A-House och är ett av Stockholms hippaste kontorshotell. Omaka har även ett eget bryggeri, så det finns gott om goda ölsorter. När det gäller maten är det läckra smårätter till bra priser.

Canta Lola

Äntligen har det kommit en bra peruansk krog, innanför tullarna. Bakom Canta Lola, som betyder sjung Lola står kroglegenden Per Nordlind. Känd från Bistro Jarl och en av lagledarna i gruppen som arbetar med Bocuse D’or, mer känt som kock-VM. Bredvid honom är det hans fru Erika Goytizolo. Det är hennes rötter i Peru och Latinamerika som ligger till grund för kökets inriktning. Maten är välgjord, mycket chili och fräscha smaker.

Boulebar Rålambshov

En gång i tiden fanns det nästan en typ av svartklubb i Kungsträdgården och sedan en krog där man också kunde spela boule. Den uppkom efter att ett gäng med kompisar varit i Europa och kom hem med två erfarenheter: pastis och boule. För tre år sedan brann Boulebar i Rålambshov ner till grunden, men huset är nu återuppbyggt och är elegantare än tidigare. Den franska maten smakar fantastiskt

La Girafe

Bakom denna nyöppnade krog står Pontus Frithiof. Den är placerad på vad som kan vara Stockholms tristaste gata, Fleminggatan. Men nu, kanske det med denna krog kan ändras. Det serveras frukost, lunch och middag till hyfsade priser.

Aira

Krogen Aira har varit med lite längre, de öppnade upp ungefär då världen drabbades av corona, alltså i våras. Detta är Sveriges just nu hetaste fine dining-krog med utsökt mat till höga priser. Målet är självklart: tre stjärnor i Guide Michelin. Sedan finns det en annan anledning att gå hit, utöver ett av Stockholms vackraste krogrum och stjärnkocken Tommy Myllymäkis mat. Det är en ny staty utanför, eller, ett rymdfrö! Det är konstnärerna Bigert och Bergström som placerat detta frö där. I koppar. Det är en liten meteorit. Det sägs att det var en meteorit som dödade alla dinosaurier på jorden. Men det finns också teorier om att det var en meteorit som gav liv till jorden.

Boka hotell

Om du har tänkt dig åka till Stockholm, passa då gärna på att stanna ett par dagar, då hinner du besöka alla fem nya krogar om du vill. Det är inte fel att boka in dig på ett bra hotell. Här på vår sida finns det gott om bra alternativ inom boende. Du behöver bara söka runt efter det som passar dig. Om du inte hittar det du söker, tveka då inte att kontakta oss! Så hjälper vi dig med att hitta rätt hotell eller svarar på dina frågor som du kanske har.

Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Radisson Blu Waterfront Hotel  Radisson Blu Waterfront Hotel
Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1604 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Sjöfartshotellet  Scandic Sjöfartshotellet
Katarinavägen 26, Stockholm
Nära Stockholms slott

    3 stjärnor
Från 1313 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img